USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Кохання та містика: літературне подружжя Надія Гуменюк та Володимир Лис презентували лучанам нові книги

25 Вересня 2024 09:33
У Луцьку відбулася презентація нових книг двох видатних волинських письменників – Надії Гуменюк та Володимира Лиса.

На захід, що проходив у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, завітала і нардепка Ірина Констанкевич.

Надія Гуменюк та Володимир Лис є відомими письменниками в українській літературі, особливо для Волині, звідки обидва родом.

Надія Гуменюк – відома українська поетеса, письменниця та журналістка. Вона є лауреаткою численних літературних премій, зокрема за свої поетичні твори. Її стиль вирізняється глибиною емоцій та філософськими роздумами над життям, коханням та долею.

Читати ще: Надія Гуменюк презентувала у Луцьку книги «Сохатик» і «Зуб Дракона»

Володимир Лис – один із найвідоміших сучасних українських романістів, драматург і публіцист. Його творчість також тісно пов’язана з Волинню, і він часто звертається до місцевої історії та фольклору у своїх творах. Його книги вирізняються складними сюжетами, містикою, рефлексією над людськими стосунками та зв’язками з рідною землею. Володимир Лис є лауреатом багатьох літературних премій, і його вважають одним із найвидатніших сучасних українських авторів.

Обидва письменники – це не тільки гордість Волині, але й важливі представники сучасної української літератури, які своїми творами збагачують національну культурну спадщину.

Захід став справжнім святом української літератури, зібравши шанувальників слова у натхненній атмосфері.

Читати ще: «Приємно, що молодь читає книги»: студенти ВНУ зустрілися з подружжям волинських письменників та харківським видавцем

Надія Гуменюк вразила всіх своїм новим романом «Твоя навіки...» та поетичною збіркою «Ворожіння на мальві». Роман переносить читача в минулі століття, де розгортається історія глибоких почуттів і випробувань, зворушує темою кохання, вірності та морального вибору. У поетичній збірці авторка висловлює свої духовні переживання, змальовує образи природи та українських традицій, які мають особливе значення для кожного.

Володимир Лис представив свій новий роман «Чорнокнижник і дзвонар». Це захоплива історія з елементами містики, в центрі якої – долі двох героїв у XIV столітті , чорнокнижника та дзвонаря, які стикаються з незвичайними подіями. Книга сповнена таємниць і загадкових моментів, що утримують увагу читача з першої сторінки і занурюють у глибокий світ магії та віри.

«Обидва автори – справжня гордість Волині. Їхні твори збагачують нашу культуру, пробуджують духовні сили і залишають глибокий слід у серцях,» – поділилася своїми враженнями народна депутатка Ірина Констанкевич.

Презентація подарувала присутнім незабутні емоції та натхнення. І, як наголосила парламентарка, твори Надії Гуменюк і Володимира Лиса безсумнівно стануть важливою частиною українського літературного надбання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Вересня 2024 10:08
За це "кохання" хоча б одну Нобелівську премію на двох...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus