USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Кобзар «ожив»: експерти відтворили голос Тараса Шевченка. Відео

21 Серпня 2021 21:35
До 30-ї річниці незалежності України реалізували проєкт із творчої реконструкції голосу видатного українського поета та художника Тараса Григоровича Шевченка.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ у Фейсбуці.

«Відтепер кожен може почути, як міг би звучати великий Тарас Шевченко. До 30-ї річниці незалежності України TABASCO за підтримки МЗС України реалізувало фантастичний проєкт із творчої реконструкції голосу найвідомішого українського митця», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, записів мови письменника немає, але завдяки новітнім технологіям на основі антропометричних даних та нейромережі за відсутності будь-якого запису команді TABASCO вдалося синтезувати голос Шевченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 21 Серпня 2021 22:09
От брехуни...
Анонім Показати IP 21 Серпня 2021 22:28
Сижу на мінімальній пенсії і думаю,а чому б ці гроші,витрачені на програмістів....не дати людям похилого віку,це називається робиш,живеш,а на старість подихай від голоду,всім насрати на того пенсіонера,який живе в цій країні.Ото цінності в людей.
Фест Показати IP 22 Серпня 2021 09:52
А треба не сидіти,а виходити і требувати ,он* совкові* військові пенсіонери вийшли,то їм зразу мінімальну пенсію на 2000 гривень добавили.А в АТО ні один не пішов,бо то не їх війна.Пішли одиниці і то хто від москалів натерпівся.Один знайомий прапорщик,штани при совковому штабі протирав,зараз 7 тис. гр.має.І атовець знайомий молодий хлопець 28 років,інвалід контужений був 7,5 тис має,а на лікування витрачає в місяць не менше 3,5 тис.гр,от така справедливість
так таки так! до Фест Показати IP 22 Серпня 2021 17:31
Хто обкрадав та об.ідав солдат в совєтській арміі-тим +2тис! а хто сидить і захищає ЗЕ( бо як прийде пу в Киів не доведи Боже. то де буде ЗЕ) в окопах і потерпає від поранень та контузій-то тим 2 роки ніяких доплат!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus