USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

КНДР відправила понад 150 повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї

29 Травня 2024 23:38
Північна Корея відправила понад 150 повітряних куль зі сміттям через міжкорейський кордон.

Про це повідомляє найбільше південнокорейське інформаційне агентство Yonhap з посиланням на сеульських військових, пише Українська правда.

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів, з вечора вівторка повітряні кулі перетинали кордон і падали в різних місцях по всій країні, досягнувши навіть південно-східної провінції Південний Кьонсан.

Усередині пакетів, прив’язаних до куль, було різноманітне сміття − пластикові пляшки, батарейки, частини взуття і навіть гній.
Читати ще: У КНДР планують вписати в конституцію Південну Корею «ворогом №1»

«Ці дії Північної Кореї явно порушують міжнародне право і серйозно загрожують безпеці нашого народу. Ми суворо попереджаємо Північну Корею, щоб вона негайно припинила свої нелюдські і вульгарні дії», - сказав представник Об’єднаного комітету начальників штабів.
Водночас Північна Корея назвала свої дії акцією «око за око» − мовляв, це зробили у відповідь на листівки з закликом повалити пхеньянський режим, які активісти відправляли з території Південної Кореї також з допомогою повітряних куль.

Нагадаємо, 27 травня Пхеньян заявив, що планує до 4 червня вивести на орбіту свій другий розвідувальний супутник. Невдовзі після того через державне інформагентство КНДР заявили, що запуск закінчився невдачею і двигун ракети-носія (нова розробка) вибухнув на першому етапі польоту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus