USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Клята війна забирає все найдорожче»: рідні загиблого прикордонника з Волині

Сьогодні 17:22
Рідні загиблого на передовій прикордонника з Волині Олександра Денисюка зареєстрували на сайті президента петицію із проханням надати йому звання Героя України.

Суспільному батьки, дружина та діти розповіли про бойовий шлях полеглого бійця, який служив у прикордонних військах 26 років.

Дружина Олександра Денисюка Марта каже: з коханим познайомилася у 2001 році. Тоді майбутній чоловік служив прикордонником у селі Лудин, нині це Устилузька тергромада. Згодом Олександр та Марта одружилися, разом виховували двох доньок.

«Саша завжди був відважним воїном, хоробрим, надійним, люблячим чоловіком, татом, сином. Завжди можна було на нього покластися», – пригадує жінка.
Батько загиблого прикордонника – теж військовий. Чоловік розповів, що син після закінчення школи і строкової служби пішов у прикордонні війська, бо це була його мрія.
«Колись було – я виїжджав до Польщі, а він у мене перевіряв документи на кордоні. Хоч і знав, що тато. Принциповим був», – каже батько Олександра Василь Денисюк.

Із 2014 року Олександр Денисюк брав участь в антитерористичній операції, виконував бойові завдання поблизу населеного пункту Красна Талівка, що на Луганщині. Дружина пригадує: через службу чоловік завжди прокидався о п'ятій ранку, мріяв виспатися і часто жартував, що коли вийде на пенсію, то спатиме кілька днів.
У липні 2024 року 45-річний прикордонник планував піти на пенсію. 5 квітня, за два тижні до ротації, інспектор прикордонної служби вищої категорії, штаб-сержант Олександр Денисюк загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Новомихайлівка Донецької області. Це сталося внаслідок мінометного обстрілу.

Читати ще: Ніхто не стримував сліз: у Володимирі попрощалися із загиблим прикордонником Олександром Денисюком

У Олександра залишилися дві доньки: 20-річна Ірина і 10-річна Валерія.
«Я дуже сумую за татом. Щодня, як прокидаюся, розумію, що тата немає вже. А дуже хотілося б сказати йому «Добрий ранок!» і разом піти снідати», – каже Валерія.

Як розповіла матір полеглого захисника Зінаїда Денисюк, досі шкодує, що незадовго до його загибелі не вдалося поспілкуватися із сином по відеозв'язку, востаннє він телефонував уночі.
«Завжди казав, що у них все добре. Але яке добре, у них всю техніку розбили, – зітхає матір. – Клята війна забирає все найдорожче, що є в батьків».

Після загибелі Олександру Денисюку посмертно надали чергове військове звання – майстер-сержант. Збір підписів під петицією про надання волинянину посмертного звання героя України триває, її можна підтримати за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus