USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Кінець війни ближчий, ніж нам здається, – Зеленський

24 Вересня 2024 08:25
Війна з Росією наближається до завершення швидше, ніж багато хто думає.

Про це у понеділок, 23 вересня, в інтерв’ю ABC News з ведучою Good Morning America Робін Робертс сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Кореспондент.

«Я думаю, що ми ближче до миру, ніж вважається. Ми ближче до кінця війни», – сказав він.

У той же час український лідер звернувся до союзників із проханням посилити підтримку української армії.

Читати ще: Ядерні погрози не спрацювали: Путін шукає нові способи, щоб вплинути на Захід, – WP

«План перемоги полягає в посиленні України. Ось чому ми просимо наших друзів, наших союзників зміцнити нас. Це дуже важливо», – сказав Зеленський.
Зеленський також сказав в інтерв’ю, що Путін «боїться» Курської операції.

«Це правда. Він дуже сильно боїться, – сказав він. – Чому? Тому що його люди побачили, що він не може захистити... що він не може захистити всю свою територію».

Президент України також закликав США та Велику Британію скасувати обмеження на використання ракет великої дальності, які вони надали Україні, для ударів по цілях на території Росії. За його словами, лише з сильної позиції Україна зможе змусити Путіна припинити війну.

Зараз Зеленський перебуває з візитом у США. Глава держави зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом і представить йому План перемоги. Зеленський розраховує обговорити деталі цього Плану, а також підтримку з боку Сполучених Штатів у боротьбі України заради свободи.

Як писало видання The Times, Зеленський закличе США до гарантій безпеки, щоб адміністрація Дональда Трампа в разі його перемоги на виборах не змусила Україну укласти невигідну мирну угоду.

За даними видання, план Зеленського складається з чотирьох ключових пунктів: прохання про надання західних гарантій безпеки на кшталт пакту про взаємну оборону під час вступу до НАТО; продовження операції в Курській області Росії як територіального козиря; прохання про надання «специфічного» сучасного озброєння; міжнародна фінансова допомога для зруйнованої економіки України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus