USD 41.20 41.58
  • USD 41.20 41.58
  • EUR 41.25 41.58
  • PLN 10.26 10.50

Кількість зросла на 40%: скільки жінок служать у лавах ЗСУ

17 Жовтня 2023 07:41
За два роки кількість жінок у Збройних силах України зросла на 12 тисяч, зараз проходить службу майже 43 тисячі військовослужбовиць (чисельність збільшилась на 40 відсотків порівняно з 2021 роком).

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

У відомстві зазначили, що скасували усі обмеження для доступу військовослужбовиць до усіх посад. Зокрема, як повідомляється, що якщо раніше жінки могли проходити службу на посадах переважно медичних спеціальностей, зв’язківців, бухгалтерів, діловодів і кухарів, то нині жінка в армії може бути водієм, гранатометником, заступником командира розвідгрупи, командиром БМП, ремонтником, кулеметником, снайпером тощо.

«Раніше контракт на проходження військової служби укладався жінками віком від 18 до 40 років, натомість у чоловіків такого обмеження не було. Тепер від 18 до 60 років контрактниками можуть стати представники обох статей. Щодо декретної відпустки, то тривалість, визначена в медичному висновку, зараховується до строку вислуги у військовому званні», – заявили в Міноборони.

Також в міністерстві нагадали, що жінкам надана можливість для здобуття військової освіти всіх рівнів, організовано системну роботу щодо підвищення рівня компетентності особового складу із забезпечення рівних прав та можливостей жінок й чоловіків, враховано аспекти рівноправності під час розроблення нормативно-правових актів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олексій Показати IP 17 Жовтня 2023 07:59
Тільки чомусь добровільно примусово мобілізовують чоловіків, але згідно 65 статті Конституції України захист Батьківщини є обов'язком кожного громадянина, жінок це теж стосується
Маннергейм Показати IP 18 Жовтня 2023 20:40
До речі ви написали правильно але ЗЛУКАВИЛИ , служать но не приймать 90 процентів участі у бойових діях. Пропоную приїхати у Володимир-уже не Волинський це не так далеко і на власні ОЧІ подивитись ту ЖІНОЧУ службу починаючи з автомобілів. І побачити скільки того БАЛАСТУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus