USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Кількість загиблих внаслідок циклону на Мадагаскарі перевищила сотню

10 Лютого 2022 09:27
Число загиблих на Мадагаскарі в результаті циклону Бацірай зросла до 101. Інформація про загиблих продовжує надходити з сильно постраждалих районів країни.

Обвалення житлових будинків через зсуви залишається основною причиною цих смертей. Більшість жертв, захоплених зненацька зсувами, були поховані під руїнами. Пошуки тіл тривають, повідомляє УНІАН з посиланням на Madagascar Tribune.

Генеральний директор BNGRC Паоло Еміліо Рахолінаріво заявив, що внаслідок циклону Бацірай 112 000 людей потребують екстреної допомоги, стихія змусила 61 000 осіб залишити свої оселі.

Низка неурядових організацій та агенцій ООН розпочали розгортати ресурси, щоби допомогти жертвам стихії. Зокрема, Франція надіслала 60 співробітників служби екстреної допомоги, щоб створити обладнання для очищення питної води та запустити дрони для оцінки обсягу збитків у важкодоступних районах.
Бацірай став другим руйнівним штормом на Мадагаскарі за два тижні. Напередодні циклон Ана забрав життя 55 осіб.

Як повідомляється, острівна держава, населення якої становить майже 30 мільйонів осіб, в цей час вже боролася з нестачею продовольства на півдні, викликаної сильною і тривалою посухою. Циклон Бацірай погіршив ситуацію, знищивши посіви рису, фруктів і овочів, до збору врожаю яких залишалося всього два тижні.
Циклон викликав великі повені й зробив непрохідними 12 доріг і 14 мостів, відрізавши деякі райони.

Як повідомляли, на Мадагаскарі вирував потужний циклон. В результаті стихії буквально зруйновані цілі міста, почалися повені та пропала електрика.

Одним із найбільш постраждалих міст було Нусі-Варика на східному узбережжі, де майже 95% будівель були зруйновані. Та ж доля спіткала й інші довколишні села.

Циклон Бацірай накрив східне узбережжя Мадагаскару з проливним дощем і швидкістю вітру 165 км/год.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus