USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Кілька тисяч осіб уже зареєструвалися для участі в Українському легіоні в Польщі

12 Липня 2024 15:54
У Польщі готують першу українську бригаду, що складається з добровольців. Для участі в Українському легіоні вже зареєструвалися кілька тисяч осіб.

Про це на NATO Public Forum у Вашингтоні повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише Інтерфакс-Україна.

«У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі в цьому призові. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити і ротувати своїх співвітчизників. Але вони кажуть: ми не хочемо бути відправленими в бій, не будучи належно навченими та екіпірованими», – розповів Сікорський.

За його словами, Польща займеться навчанням та екіпіруванням добровольців. А потім їх відправлять до України як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації.

Читати ще: У Британії заявили, що не дозволяли Україні застосовувати Storm Shadow по території РФ

«Якби так вчинила кожна європейська країна, в України було б кілька бригад», – зазначив міністр.

Водночас міністр оборони Рустем Умеров закликав усіх українців, які перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону – спеціального добровольчого підрозділу, який тренуватиметься на території Польщі.

За його словами, добровольці отримають сучасну підготовку від союзників із Польщі, Литви та інших країн ЄС. Легіон також буде оснащений найкращим обладнанням від міжнародних партнерів України. Це підвищить його ефективність на полі бою.

Україна і Польща 8 липня підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Уперше в безпековій угоді йдеться про створення «українського легіону» – підготовку особового складу Сил безпеки і оборони України на території Польщі, приєднатися до якого зможуть громадяни України, які тимчасово проживають у Польщі та інших державах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хом'як Показати IP 12 Липня 2024 17:10
Угу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus