USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Кілька разів змінювали адвокатів: у Луцьку сім років не можуть винести вирок за грабіж та вимагання грошей

4 Червня 2024 15:21
Луцький міськрайонний суд уже сім років не може винести рішення по одній кримінальній справі. Хоча правопорушення, що їх вчинили три особи, відноситься до тяжких злочинів, але всі вони на волі. А одному з головних фігурантів нещодавно взагалі вдалося залишити територію України.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Трьох чоловіків обвинувачують у вчиненні грабежу з проникненням у житло та вимаганні коштів. Спочатку всіх тримали під вартою, оскільки підставою було те, що злочин тяжкий, умисний і вчинений з корисних мотивів. Слідство вважало, що обвинувачені могли мати вплив на свідків.

Пізніше всі троє були звільнені з-під варти, але за певних умов, а саме: не залишати межі Волинської області, повідомляти суд про зміну місця проживання та роботи.

Читати ще: На Волині за крадіжки, підпали й грабіж трьох чоловіків судять вже шостий рік

Трійця кілька років дотримувалася постанови. Однак нещодавно, уже після початку повномасштабного вторгнення, коли кордони для чоловіків закриті, один з обвинувачених виїхав за кордон – нібито на лікування. «Він досягнув віку, що дозволяє виїжджати за кордон», – пояснив прокурор.

Слухання справи доводилося відкладати з різних причинам, зокрема обвинувачені змінювали адвокатів. Вони просили залучити безкоштовних захисників, адже, як зазначається, не вистачало коштів для оплати послуг. Після вторгнення РФ – знову заміна адвокатів і відкладення слухання.

«На судовому засіданні стало відомо, що один із захисників зараз мобілізований до лав ЗСУ, а інший виїхав за межі країни. Обвинувачені заявили про залучення інших адвокатів», – йдеться в матеріалах справи.

Читати ще: У Луцьку в чоловіка посеред вулиці вкрали ювелірні вироби на понад 100 тисяч

І майже на фінальному етапі розгляд справи було розпочато заново. І знову: то один обвинувачений змінює адвоката, то інший.

«Вказане провадження розпочали спочатку через закінчення повноважень у судді. Тому й виник такий тривалий судовий процес. На сьогодні розгляд знову відкладено, бо один з обвинувачених виїхав за кордон. Зі слів адвокатів, на лікування», – зауважив прокурор Олег Костюк.

У підсумку вже сім років справа розглядається судом, перед тим певний час проводилося досудове слідство. Слухання постійно відкладаються, а обвинувачений, зі слів адвоката, має повернутися після лікування. Коли це буде – невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus