USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Кілька будинків без води: в Луцьку між сусідніми ОСББ – конфлікт через доступ до підвалу

Сьогодні 15:53
Кілька будинків на проспекті Молоді в Луцьку залишилися без холодної води. В підвалі прорвало трубу.

Тимчасово працівники водоканалу проблему усунули, наклавши на проблемне місце своєрідний джгут, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У підвалі – електрощитова, тому це несло загрозу життю людей. Наклали тимчасове обмеження. Голова ОСББ займався цим питанням. Сьогодні повинні були проводити ремонтні роботи з заміни аварійної труби, але оскільки в нас будинки з’єднані, а холодне водопостачання йде транзитом, потрібний був доступ до сусіднього будинку», – розповіла мешканка будинку на Молоді, 17 Тетяна.

Уже з самісінького ранку слюсарі прибули до підвалу на Молоді, 15, щоб усунути проблему остаточно. Проте потрапити туди не змогли ані вони, ані голова ОСББ із Молоді, 17. Каже, що колега з сусіднього ОСББ не відчинила підвал.

«Зварники були вже з пів на дев’яту, оглянули підвал. Прибігла Наталія Вікторівна Гладка, зачинила підвал і сказала, що нікого не допустить. Зварники запитали, що робити. Кажу: їдьте, купуйте матеріал, якось знайдемо спільну мову. Але з того часу спільної мови немає», – сказав голова ОСББ на Молоді, 17 Олександр Марчук.

Люди поскаржилися, що голова сусіднього ОСББ не йде їм назустріч, щоб допомогти у вирішенні питання з водою.

Читати ще: «Не смішіть людей і не позортеся!» Лучани хочуть зняти голову ОСББ через утеплення будинку

«Я особисто їй телефонувала. Вона сказала, що це наші проблеми, оскільки в нас окреме ОСББ і ми повинні самі цим займатися», – пригадала Тетяна.

«Я набрала води, а інші без води, чекають воду. Вони повинні дружно все вирішили. Зараз під час війни все буває. Потрібно допомагати одне одному, а вона ключа не може винести», – сказала мешканка будинку Надія.

«Наталія Гладка подзвонила по телефону. Було сказано: якщо хочете доступ до підвалу, поміняйте нам засувку і заплатіть на рахунок три тисячі гривень, бо ми нібито пошкодили засувку, хоч ми не могли її навіть теоретично пошкодити», – зазначили мешканці будинку на Молоді, 17.

Урешті на місце викликали муніципалів, дільничного інспектора і мешканців із 15-го будинку. Останні відчинили двері до підвалу.

«Запросили дільничного, жителів будинку, щоб вони були свідками, що ми не ламали замок, а що двері відкрили самі жителі. Треба почати працювати. Сім будинків без води залишилися. Наталія Вікторівна на це не звертає уваги», – наголосив голова ОСББ на Молоді, 17 Олександр Марчук.

Роботи із заміни труб хоч із запізненням, але все ж почалися.
Читати ще: «Ви ж не контужений»: підрядник подав до суду на луцьке ОСББ через утеплення багатоповерхівки

Чому сталася така конфліктна ситуація з головою ОСББ на Молоді, 15? Її колега Олександр Марчук припустив: «Наталію Вікторівну попросили з того будинку місяць тому, з Молоді, 17. Жителі виявили недовіру, зняли її і запросили мене. Тому думаю, що це робиться навмисне».

Своєю чергою голова ОСББ на Молоді, 15 Наталія Гладка вважає, що новий голова відібрав у неї ОСББ. Каже, що підвал – це окрема приватна власність, тому там не місце стороннім: «Це приватна власність. Люди за власні кошти змінили всі вентилі, всю запірну арматуру. Це їхня власність. У мене дозволу відкривати підвал і пускати чужих людей не було. У суботу сталася аварія в 17-му будинку. Там новий голова, який відібрав у мене будинок. І замість того, щоб робити в підвалі комунікації, він пісочниці ставить, вікна вставляє. Господар спершу повинен зробити дах і підвал. Я ж не винна, що в нього запірна арматура не закривається. Чому ми, мешканці наступного будинку, повинні йому перекривати?»

Голова ОСББ з Молоді, 15 додала: якщо жильці уповноважать її на це, то навіть готова подавати до суду за незаконне, на її думку, проникнення до підвалу. Тим часом мешканці з сусідніх будинків сподіваються, що нарешті будуть із водою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP Сьогодні 16:37
На молоді 11 Наталія Гладка теж вікна міняла перед підвалом і дахом. Що означає фраза "Забрав в мене будинок"? Вона була власницею? Люди захотіли, щоб їхнім будинком займалась інша людина, то й найняли нового працівника.
Василь Показати IP Сьогодні 16:44
Проблема транзитних комунікацій.Особливо у завокзальному районі,на теплових мережах.Ремонтувати складно,труби навіть 150.Луцьктепло відносить їх до внутрішньобудинкових!!!Помилка в проектуванні сотових будинків.
сусід Показати IP Сьогодні 17:35
Зі слів цієї пані виходить, що після того, як вона займалась будинком, в першу чергу треба робити підвал. А чим вона займалась останні 6 років?
дідо Показати IP Сьогодні 17:49
більшість голів ОСББ є безграмотними невдахами або аферистами...
Марія Показати IP Сьогодні 17:58
Ця пані взяла під опіку декілька будинків,в кожному ОСББ і в кожному нараховується їй мінзарплата.Прибиральниці і двірників майже не видно,хіба що на дверях сліди від віника нашкрябані.Недивно,що змінили голову.Це тільки початок процесу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus