USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.80 10.92

Кібербезпека та нанотехнології: в Україні з'явиться новий університет

18 Травня 2021 17:54
В Україні створять університет, де готуватимуть фахівців у галузі новітніх технологій. Майбутній навчальний заклад матиме шість основних напрямків, навчання стартує вже за два роки, а найкращим студентам після завершення навчання обіцяють роботу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час наради щодо підготовки концепції створення цього університету, пише ТСН.

Як зазначається, концепцію створення університету мають розробити та остаточно затвердити до липня 2021 року. До жовтня мають ухвалити закон про особливості правового статусу цього закладу освіти.

Завершити будівництво університету планують до вересня 2023 року, а перші навчальні програми мають розпочатися від 1 жовтня 2023 року. У перший рік діяльності університету планується набрати близько 120 студентів, надалі ж ця кількість має збільшуватися.

Зокрема, в університеті планується, що буде шість головних напрямків: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; новітні енергетичні технології; біотехнології та науки про здоров’я; міжнародні відносини й безпека.

«Створення такої потужної сучасної освітньо-наукової платформи дасть змогу Україні готувати фахівців з надзвичайно затребуваних спеціальностей. Вони стануть тим двигуном, який рухатиме вперед українську науку та економіку, а також сприятимуть становленню нашої країни як IT-хабу Європи», – зазначив Володимир Зеленський.

Зауважується, що у виші викладатимуть найкращі українські та іноземні викладачі й експерти. Навчальний процес передбачатиме 30% теорії та 70% практичних занять. Студенти матимуть змогу пройти стажування на найкращих вітчизняних підприємствах та в міжнародних компаніях.

«Найкращі студенти отримуватимуть високі стипендії, а після завершення навчання – гарантоване працевлаштування в Україні. Також студенти та випускники матимуть можливість реалізації в Україні власних наукових розробок», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Травня 2021 21:10
Краще хай йдуть в педколедж.
Анонім Показати IP 18 Травня 2021 21:47
Дуже важливі професії для країни третього сорту, яка находиться в економічному дні, недалеко від всяких Уганд. В країні, де купиш в магазині мочалку і вона за три використання уже порвалася - вот вам і "нанотехнології". А ці ж "спеціалісти" всі після навчання поїдуть закордон. Хохма...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus