USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Хвиля високих цін накриє на 3-5 років, навіть якщо війна закінчиться завтра, – міністр

23 Квітня 2022 07:00
Протягом кількох років у світі ще буде спостерігатися хвиля високих цін на продукти. Це буде зумовлено бажанням багатьох держав накопичувати резерви.

Передусім таке припущення найбільше стосується країн, які завжди купували зерно в України. Про це розповів новий міністр агрополітики Микола Сольський, пише 24 канал.

Посадовець зазначив, що Україна продовжує продавати зерно в ті ж країни, в які воно постачалося й до 24 лютого. Проте після вторгнення Росії в Україну розміри нашого експорту зменшилося.

Тому, наприклад, Єгипет уже закупляє зерно в країнах, де воно дорожче. Окрім цього, обсяги закупівель роблять більшими. Міністр вважає, що це потрібно цій державі для готовності до непередбачуваних ситуацій. Проте таким чином і відбувається "розганяння" цін світового ринку.

Читати ще: Коли ми відбудуємо українську економіку, як Росія має платити репарації та чому сьогодні є шанс завоювати нові ринки, – економіст Роман Шеремета

"Тобто навіть якби ця історія закінчилася чарівним чином завтра, хвиля високих цін буде ще 3-5 років, поки не вирівняються настрої і не буде балансу", – підсумував Сольський.

Він пояснив, що при збільшенні попиту його намагаються нормалізувати збільшенням ціни. І такі думки – не припущення, а одна із закономірностей функціонування світової економіки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus