USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Хвостаті безхатьки: волинян закликають прихистити безпритульних тварин

12 Липня 2023 20:24
Що робити з безпритульними котами та собаками? Але краще не ставити питання, а робити все для того, щоб хвостатих безхатьків було якомога менше. Для цього потрібно стерилізувати тварину, аби потім не ламати голову, де подіти її потомство.

Також можна прихистити в себе собачку чи котика з вулиці або притулку, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Віддамо кошеняток у хороші руки. Кошенята дуже гарні та лагідні». «Знайшли коробку з кошенятами в під’їзді. Можливо, хтось хоче забрати, бо кажуть, що вони вже другу ніч у під’їзді так ночують, малесенькі». «Віддам безплатно котенят. Самі їдять, ходять на пісок. Дуже гарні, звертайтеся». «Увага! Підкинули до лікарні цуценят: хлопчик і дівчинка. Дуже гарні. Можливо, комусь потрібен собачка. Візьміть. Дівчинка схожа на породисту». «Луцьк, прилаштовуються собаки: хлопчик і дівчинка. Їм орієнтовно п’ять місяців. Будуть дуже малими та низькими. Ідеально для дому чи квартири, особливо якщо є діти. Собаки дуже грайливі та контактні, дуже гарні! Їх підкинули на територію багатоквартирного будинку. Не маючи місця, вони постійно ховаються під машинами, а це дуже небезпечно».

Таких оголошень у соцмережах, на жаль, безліч. І ще більше – знедолених котиків і собачок, яких лишають напризволяще у дворах, під’їздах, вивозять подалі в ліс чи викидають як непотріб. Аби безпритульні тварини не гинули від голоду, холоду чи під колесами автомобілів, важливо стерилізувати чотирилапих: і домашніх улюбленців, і хвостатих безхатьків.

«Стерилізація домашніх тварин дуже важлива. Тому що безпритульні тварини з’являються саме через неконтрольованість домашніх. І хоч закон передбачає, що людина повинна піклуватися про новонароджений приплід, на жаль, він не діє. Ніхто не може проконтролювати, зайти до когось у квартиру», – говорить голова ГО «Порятунок чотирилапих» Дана Ткачук.

Громадська організація «Порятунок чотирилапих» стерилізує та повертає тварин на місце попереднього проживання, відповідно до договорів з органами місцевого самоврядування інших населених пунктів. Нині тут 10 песиків із міста Сарни. Деякі собачки вже відпочивають після стерилізації. Тваринки з особливо трагічною долею, наприклад, домашній песик, якого викинули на вулицю, чи поранений чотирилапий, лишаються під опікою організації до прилаштування в родину.

«Якщо людина дійсно хоче взяти тварину, то ми закликаємо, звичайно, брати тварин із притулків чи стерилізаційних центрів. Якщо людина візьме таку тварину, то це буде 100% надійний друг на все життя, дуже відданий. Саме ці тварини найбільше потребують нашої турботи», – наголошує Дана Ткачук.
Читати ще: Евакуйований кіт Кавун із Херсонщини знайшов домівку в Луцьку

Лучанин Володимир узяв із притулку організації собаку Джесіку ще цуценятком, а нині вже привіз її на стерилізацію.

«Треба ж комусь їх виховувати – тих малесеньких собачаток. Треба? Треба!» – каже чоловік.

Адель теж ще цуценям узяла родина з Луцька. І таких історій зі щасливим фіналом багато.

А от песик Джек понад рік жив у прилаштованій сім’ї, але його повернули назад. Мовляв, полює на домашню птицю. Тепер він чекає на своїх людей, які точно не зрадять.

Тут є і маленькі цуценята з міста Дубно, які шукають турботливих господарів, а також кошенята, яких підкинули на територію в пакеті ще сліпими. Можливо, ви побачите тут свого улюбленця й дасте тваринці шанс на щасливе життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus