USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

«Хворіли майже 21 день», – лучанка про симптоми та перебіг COVID-19

31 Серпня 2020 15:40
Лучанка Юлія Сливінська розповіла про перебіг хвороби COVID-19.

Про це йдеться у дописі Юлії у фейсбуці.

«Симптоми. Нам пощастило. Вірус минув без серйозних ускладнень та без високої температури. Просто зник смак та запах. Коливання температури були декілька днів до 37,2. Перший тиждень дуже хотілося спати.

Смак та запах відновились за тиждень. Але, як свідчать результати тестів, ми переносили вірус ще 2 тижні. Орієнтовно 21 день загалом.

Неймовірна втома та дратівливість. Навіть викинути сміття було важко. Дорога додому була безкінечно довгою, а по приходу додому треба було лягти, щоб відновити сили.

Підвищилась емоційність. Неймовірно загострена реакція на все. Перепади настрою від щастя до розпачу за 10 хв і так по декілька разів на добу.

Коли відновлювалось сприйняття запаху та смаку, була сильна нудота. Від цього зник апетит.

2. Куди звертатись? Як тільки у нас з‘явились симтоми, ми самоізолювались. Нічого, що загрожувало нашому життю, не виникало, тому ми, розуміючи що лікування все одно ніякого нема, вирішили просто відсидіти вдома.

Орієнтовно за 10 днів, коли основні симтоми зникли, ми вирішили здати ПЛР-тест, щоб розуміти, чи можемо продовжувати жити звичним життям. Декларації з сімейним лікарем у нас не було. Приватні клініки обіцяли зробити необхідний тест за попереднім записом на завтра орієнтовно за 2,5 тис. грн. У нас було декілька днів в запасі, тому ми вирішили спробувати здати безкоштовно в державній клініці.

Телефоном уточнили можливість запису до лікаря, нам призначили час і ми прийшли на обстеження.

3. Лікарня. Момент прийому та кіпішу там – це окрема історія. З неї важливо лише, що нас прийняли, викликали бригаду та взяли проби для тесту. Плюсом були дані та номер позитивного тесту людини, від якої ми наймовірніше заразились.

Скажу, що здавати ПЛР-тест – не найприємніша мить життя. Тому я мріяла про негативний результат хоча б для того, щоб в моєму носі та горлі не тицяли ті щіточки ще раз.

Оскільки ми були безсимтомні, то лікарка виписала вітамін C, пробіотики та відправила додому.

4. Ускладнення. Доки ми чекали результату тесту, у Михайла пішло ускладнення – загострився гайморит. Тому йому додатково призначили антибіотики та ліки для носа.

Я почала кашляти. Обстеження показали, що легені чисті, тому лікарка порекомендувала пити ліки від кашлю.

Через 5 днів після здачі тесту прийшли результати – обидва тести позитивні. Тому ми набрались терпіння, скасували свої плани та далі карантинились, як могли.

Тест (за якимись правилами) можна здавати раз на 10 днів. Тож лікарка призначила наступну дату. У день здачі повторного тесту ми обоє були повністю безсимтомні. Михайловий гайморит та мій кашель зникли, тож ми були впевнені, що здорові.

За декілька днів прийшов результат Михайла. Знову позитивний. Мій загубили. Це дуже вибило. Бо значило, що наступні 2 тижні ми будемо далі на карантині. На щастя, мій тест знайшли. Негативний.

Михайлу довелось здавати ще раз. У лікарні сказали, що буває і по 6 разів позитивні тести, а потім лише негативний. Багатообіцяюча новина, враховуючи, що ми і так пів літа провели вдома. Пощастило, останній тест Михайла засвідчив, що він здоровий.

Тож тепер вриваємось в осінь без ковіду, але з антисептиками та масками», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
читачка Показати IP 31 Серпня 2020 17:55
Як поєднується "самоізолювались" та "Дорога додому була безкінечно довгою, а по приходу додому треба було лягти, щоб відновити сили"?
Активіст Показати IP 31 Серпня 2020 21:23
Що це за одна? І для чого нам її меседжі? Чи в ВН закінчився цікавий матеріал.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus