USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Художник, що переїхав на Волинь з Донеччини, розмальовує новорічні іграшки, щоб допомогти ЗСУ

31 Грудня 2022 07:11
Попри вроджену ваду зору та відсутність спеціальної освіти, Володимир Яницький малює та продає власні картини, а з виручених коштів допомагає ЗСУ. Через постійні обстріли чоловік змушений був покинути рідне місто Курахове на Донеччині. З квітня чоловік з родиною мешкає на Волині.

Суспільному художник розповів – нині розмальовує новорічні іграшки, аби допомогти військовим.

«Раз ми тут, то повинні щось робити. Треба допомогти, щоб якнайшвидше був мир», – каже Володимир Яницький.

Читати ще: Бачити і малювати серцем: як художник, що переїхав на Волинь з Донеччини, допомагає ЗСУ

Зараз із родиною художник живе у селі Чаруків Луцького району. Кімната у тимчасовій оселі стала для чоловіка творчою майстернею. Тут 51-річний художник-переселенець вирішив вперше розмалювати новорічні іграшки. До цього, каже, підштовхнули діти, з якими у Городищенській громаді проводить майстер-класи.

Володимир Яницький розповідає: захопився живописом у 18 років, до цього малював лише картини. Аби створити новорічні прикраси, придбав 30 заготовок з матеріалу, який не б’ється. Спершу, каже художник, робить ескіз на кульці, тоді вже її розмальовує. Використовує акрилові та олійні фарби. Усі малюнки – патріотичні: з українськими краєвидами.
«Новорічні такі, українські. Такі – зі смаком Перемоги. Вони з нотками, безумовно, патріотизму та віри у суперове майбутнє», – говорить художник.
Розмальовування однієї іграшки займає мінімум 40 годин. Якщо відключають електроенергію, творчий процес не припиняє, користується лампою.

Читати ще: «Евакуйоване життя»: у Луцьку художник з Донеччини продає картини, щоб зібрати гроші на дрон

«Не вистачає зору. Йому дуже тяжко малювати. Він цього, мабуть, і не каже, і не скаже ніколи. Він завжди включає гарну музику. Це або різдвяні пісні, або мелодія така ніжна. Кульки насичує своєю любов’ю, своєю творчою енергією», – розповідає дружина художника Ганна Баннікова.
Розмальовані новорічні іграшки Володимир Яницький продає, а усі виручені гроші передає на потреби ЗСУ. Окрім того, на благодійних ярмарках також реалізовує власні картини. Каже: багато знайомих та друзів зараз воює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus