USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Хто в Україні зможе безкоштовно їздити платними дорогами. Перелік

11 Січня 2021 10:53
Уряд затвердив Порядок безоплатного проїзду автомобільними дорогами.

Про це повідомляє прееслужба Міністерства інфраструктури.

«Наприкінці минулого року уряд дав «зелене світло» та правові підстави для реалізації перспективних проєктів державно-приватного партнерства у дорожній галузі, затвердивши максимальний розмір плати за разовий проїзд автошляхами, побудованими на умовах концесії. Сьогодні ми затверджуємо Порядок безоплатного проїзду цими автошляхами у деяких випадках та розмір відшкодування концесіонеру за такий проїзд. Це дозволить захистити наших інвесторів у випадку надзвичайних ситуацій та сприятиме поліпшенню умов для реалізації подібних інвестпроєктів. Державно-приватне партнерство було і залишається одним із ключових механізмів у реалізації масштабних та інших перспективних інфраструктурних проєктів в країні на найближчі роки. І ми активізуємо цю роботу у 2021 році», – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відповідно до затвердженого Порядку, здійснювати безоплатний проїзд платними автошляхами дозволяється:

– транспортним засобам, що належать фізичним особам, фізичним особам – підприємцям, юридичним особам усіх форм власності та використовуються ними у разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії протягом періоду їх дії на підставі звернення вказаних осіб до концесіонера;

– транспортним засобам, що використовуються органами державної влади, підрозділами Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС та швидкої медичної допомоги на умовах, визначених концесіонером відповідно до концесійного договору;

– додатковим категоріям ТЗ відповідно до концесійного договору. Крім того, Порядок передбачає відшкодування концесіонеру за період безоплатного проїзду під час стихійного лиха, катастрофи, епідемії чи епізоотії.

Нагадаємо, 23 грудня 2020 року на своєму засіданні уряд встановив розмір плати за проїзд по автодорозі, побудованій на умовах концесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Активіст Показати IP 11 Січня 2021 11:03
Ще доріг немає, а вони вже розміри плати встановлюють та пільги ділять. точно хворі. Краще робіть щось з тарифами ЖКГ та вакцинацією. Ото дав Бог владу, видно ми її заслужили.
Анонім Показати IP 11 Січня 2021 11:04
Як завжди дід на москвичу буде платити а на мерседесі так проїде що це таке спец служби безкоштовно а решта платимо!!!
скептик Показати IP 11 Січня 2021 12:30
КЛОУНАДА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ. "безкоштовний проїзд транспортним засобам, що належать фізичним особам, фізичним особам – підприємцям, юридичним особам усіх форм власності та використовуються ними у разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії протягом періоду їх дії на підставі звернення вказаних осіб до концесіонера" поки концесіонер буде 45 днів розглядати звернення, той безкоштовний проїзд буде нафіг нікому не потрібний. але я точно знаю, що проїзд на БТРі або танку буде безкоштовним
Народна прокуратура Показати IP 11 Січня 2021 13:24
До Анонім і Скептик. А на Вашу думку, військові чи поліція, виконуючи визначені їм службові обов'язки, зокрема патрулюючи дороги для забезпечення публічної безпеки чи затримуючи злочинців, ще й власні кошти платити повинні за це?
Ох, дограєтесь ! Показати IP 11 Січня 2021 13:46
Мало того, що влада клоунів тупа і непрофесійна - вона ше й підло зміщує акценти, виписуючи якусь єхінею, щоби відволікти увагу людей і зумовити їх дебатувати свідомо підкинутий відволікаючий так званий Порядок. Їм у владі не дано збагнути, що в цілому світі, починаючи від США і закінчуючи Білоруссю, давно функціонує дорожня інфраструктура, яка передбачає функціонування платних доріг, але за умови обов'язкової наявності альтернативних паралельних державних доріг . До речі, на розвиток, експлуатацію і будівництво яких всі власники автомобілів сумлінно виплачують гроші, купуючи бензин і солярку. І вже за збудовані за людські гроші дороги вони хочуть заставити тих же людей ще раз повторно платити ! Таке враження, шо сама ж влада залізши у твань, чим більше робить дурних і лишніх рухів, тим глибше сама себе закопує і наближає свій так очікуваний кінець . Дійсно доведеться допомогти їй вмерти, бо ж не дасть людям жити !
Ага Показати IP 11 Січня 2021 15:11
ви самі обрали цю владу своіми 73% голосуванням! а то що судді.депутати помічники.коханки.коханці.масажисти .прокурори платити ні за що не будуть -то знову винні ви самі і нема чого скігліти
А2А до Ага Показати IP 11 Січня 2021 17:22
Зате посміялись, зате не Порошенко....
Ак74 Показати IP 12 Січня 2021 17:53
І зробили їх (цих73%) ще раз разом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus