USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

Хто утримує луцькі фонтани та скільки це коштує

8 Липня 2024 10:06
Балансоутримувачем п’яти луцьких фонтанів – на вулиці Лесі Українки, на Театральному майдані, у Центральному парку, на майдані Грушевського та на проспекті Волі – є комунальне підприємство «Луцькводоканал».

Про це повідомляє Суспільне.

Зі слів директора підприємства Віктора Гуменюка, раніше на утримання фонтанів виділяли гроші з міського бюджету. Нині ж ситуація змінилася – коштів з міського бюджету підприємство не бере. В першу чергу це пов’язано з війною.

«Підприємство власним коштом утримує фонтани. На тарифі це ніяким чином не позначається. У нас є низка платних послуг, які ми надаємо юридичним особам. Там є певна прибутковість, і ми за рахунок неї перекриваємо роботу фонтанів», – каже очільник водоканалу.

Зі слів Віктора Гуменюка, приблизна мінімальна вартість утримання та обслуговування фонтанів становить 150-180 тисяч гривень в місяць. Це залежить від погодних умов та того, як часто їх вмикають.

Читати ще: Як миють фонтани у Луцьку і чи можна в них купатися

«Фонтани ми вмикаємо на замовлення департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради. У вихідні та святкові дні, а також коли температура повітря вища 25 градусів та у місті немає днів жалоб», – пояснив Віктор Гуменюк.

У зв’язку з обстрілами РФ енергетичних об’єктів в Україні фонтан на Театральному майдані у Луцьку з підсвіткою працює в режимі економії. Через повномасштабне вторгнення у ньому також не вмикають музику, пояснив керівник водоканалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus