USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Хто такий Омбудсман та захист прав: луцьким ліцеїстам першим в Україні розповіли про дитячі права та обов’язки

17 Листопада 2023 19:38
У Луцьку в межах спільного проєкту Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Департаменту патрульної поліції України в ліцеї №28 відбувся урок на тему «Права та обов’язки дітей». До слова, це перший урок в Україні в рамках реалізації проєкту. Такі уроки проведуть і в інших регіонах нашої країни.

Напередодні відзначення Всесвітнього дня дитини луцьким десятикласникам, які поглиблено вивчають право, розповіли про права дитини та хто такий Омбудсман.
Патрульна Ольга Шмігель поставила школярам низку питань не лише про те, які права мають діти, а й про їхні обов’язки. Вона відзначила, що права у людини з’являються з моменту народження, а з настанням повноліття прав у людини стає все більше. Урок відбувався у форматі діалогу, учні проявили хороше знання свого профільного предмету.
Натомість Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Юлія Спас детальніше розповіла про незалежну інституцію, яка допомагає відновлювати порушені права людини.

Читати ще: Хто став представником Уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Волині. Фото

Вона зауважила, що Офіс Омбудсмана сповідує напрямки діяльності у дев’яти секторах, зокрема, це сфери безпеки і оборони, захист прав дітей, моніторингові візити у місця позбавлення волі, порушення інформаційних та соціально-економічних прав.
Також Юлія Спас відповіла на запитання школярів, хто такий Омбудсман, як працює Офіс для захисту прав дитини, які моніторингові візити здійснюють працівники інституції та як нині РФ порушує права дитини на тимчасово окупованих територіях.

Насамкінець учні та вчителі отримали інформаційні брошури із контактами Офісу Омбудсмана, аби більше дізнатися про допомогу з поновленням прав людини.
До слова, уроки в межах спільного проєкту Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Департаменту патрульної поліції України відбудуться і в інших областях нашої держави, аби підвищити правову свідомість дітей.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus