USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

«Хто не на фронті, той для фронту»: мешканці волинського села від початку війни підтримують ЗСУ

Сьогодні 08:10
Мешканці села Озеряни Боратинської громади збирають продукти для захисників у місцевому клубі. Навіть діти на різдвяні свята колядують, щоб виручені кошти передати на потреби військових.

З дорослими та маленькими волонтерами з Озерян зустрілися журналісти ТРК «Аверс».

Не став на заваді їм навіть дощ. Понад п'ять тисяч гривень минулого Різдва для військових наколядували Наталія та її троє діток.

«Ми міркували, чим можна допомогти армії. Вирішили піти колядувати, щоб назбирати грошей для ЗСУ. Одного року було близько п’яти тисяч, іншого – близько шести. Надворі були й дощ, і болото, і сніг, але діти колядували», – розповіла мешканка села Озеряни Наталія Мартинець.

Читати ще: «У нас немає пострілів, але сюди везуть труни». Жителі волинського села збирають гроші на підтримку військових

Від початку повномасштабної війни жителі Озерян підтримують ЗСУ. Збирають продукти і закрутки, які передають захисникам у госпіталь.

«За два дні все зібрали. Приносять люди те, що мають удома. Ніхто нічого не шкодує, бо в кожного є хтось із родичів чи знайомих на війні. Від початку вторгнення в нас усі допомагають. Хтось продуктами, хтось роботою. Хто не на фронті, той для фронту», – зазначила волонтерка, мешканка села Озеряни Катерина Луцюк.

Волонтерок не зупиняють ані погані дороги, ані відсутність транспорту.

«Був випадок, коли не було транспорту, а допомогу в селі зібрали. Наші жителі не розгубилися і попросили допомогти водія рейсового автобуса. Усе запакували в автобус і доправили до волонтерського центру. Керманич навіть коштів не брав», – пригадала мешканка села Ірина.

Селяни кажуть: допомагатимуть військовим аж до перемоги. А після – сприятимуть, аби захисники адаптувалися до цивільного життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus