USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Хто краде, а хто обманює? Луцький депутат від «Свідомих» може втрапити до суду через яйця по 14 гривень

29 Травня 2024 10:35
Проти депутата Луцькради Андрія Лучика готують позов до суду за необґрунтовані звинувачення у корупції. Під неаргументовану критику обранця потрапило комунальне підприємство, що опікується харчуванням дітей у школах. Депутат звинуватив директорку комбінату в розтратах, а вона звинуватила його у відвертій брехні та маніпуляціях. І тепер вже суд вирішуватиме, хто в цій історії краде, а хто обманює.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Представник партії «Свідомі» Андрій Лучик опублікував допис, в якому звинуватив у фінансових зловживаннях комунальне підприємство «Комбінат шкільного та студентського харчування». Начебто директорка цього закладу наживається на обідах для школярів.

Читати ще: Частина колективу Луцької стоматполіклінки хоче й надалі працювати за старими корупційними правилами. Спробували провести збори

За версією Лучика, комбінат закуповує продукти харчування за дуже завищеними цінами. Наприклад, свинину по 520 гривень за кілограм, куряче філе за такою ж вартістю та яйця по 14 гривень за штуку.

Андрій Лучик скрупульозно зрівняв ціни з вартістю на аналогічні продукти в супермаркеті «Сільпо». Але не надав жодних доказів на підтвердження своїх слів.

Директорка підприємства Світлана Шмід стверджує, що такі заяви – це відверта брехня, і вона готова підтвердити це відповідними документами.

Читати ще: 30 років у Луцькій стоматполіклініці працювала людина з «липовим» дипломом

За результатами оприлюднених звинувачень на комунальному підприємстві було організовано зустріч з депутатами, які ретельно вивчали усі проведені закупівлі. З’ясувалося, що м’ясо комбінат купує по 177 гривень за кілограм, картоплю – по 17 гривень за кілограм, а яйця – по 3 гривні 20 копійок за штуку.

Учасники зустрічі запевняють, що також гадки не мають, звідки з’явилися чутки про корупційні закупівлі. Адже надані документи свідчать про відсутність маніпуляцій.

Досі невідомо, звідки пан Лучик взяв опубліковані цифри, чи є у нього якісь документи на підтвердження, чи це лиш його власні припущення.

Обурена оприлюдненою інформацією, директорка комбінату планує звертатися до суду.

Варто зазначити, що це вже не перша спроба представників партії «Свідомі» дискредитувати роботу комунальних підприємств міста. Ще не вщух конфлікт навколо луцької стоматології з гучними сварками за участі цих депутатів, як тепер вже галас навколо харчування дітей.

Залишається лиш здогадуватись: обранці зумисно намагаються саботувати роботу важливих комунальних закладів чи просто необережно оперують неперевіреною інформацією?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 29 Травня 2024 12:25
У звинуваченнях пана Лучика є доля правди. Ми з дружиною проживаємо, працюємо та сплачуємо податки у Луцьку; за харчування дитини у школі платимо 50грн, тоді як Ковельські батьки за своїх чад сплачують близько 34грн. Не думаю що реальна ціна продуктів та їх доставка кардинально відрізняється у Луцьку та у Ковелі, але вартість харчування суттєво відрізняється. Над цим варто задуматись.
До лучанина Показати IP 29 Травня 2024 13:23
Ну неможуть робити благородні вчинки такі як луцики,порошенки,слабенки і надточій
Спиридон Показати IP 29 Травня 2024 14:53
Це цікаво. Варто залучити батькіа, подивитись документи на закупи. Те, що КДІШХ краде і спекулює.треба питати не директорку, а батьків. Не зле , якби КРУ глянуло. Бкло б цікаво.
Клава Показати IP 29 Травня 2024 15:28
Давно пора ! Але ж зараз почнуться воплі і лунання що патріотів щимлять і т.п.
Обама Показати IP 29 Травня 2024 15:37
Лучик зараз піде у ТЦК на медичну комісію ВЛК і далі за призначенням, тоді йому будуть сниться не курячи яйця а свої, а то млять яйця йому не ті, церква не так, мова йому не подобається. Зараз йому усе сподобатися....
Карл Показати IP 30 Травня 2024 05:21
..а ніякий щур-очільник по вихідних не наповнює продуктову корзину для власних потреб ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus