USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Хто доглядає занедбані могили в Гаразджі

21 Квітня 2023 20:03
За приблизними підрахунками, на міському кладовищі в Гаразджі поховано до 46 тисяч людей. Найчастіше місця спочинку близьких навідують у поминальний тиждень. Наводять лад на їхніх могилах та залишають квіти.

Однак чимало надгробків залишаються недоглянутими, адже до померлих просто немає кому приходити. Яка доля таких могил і що з ними буде далі? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Протягом поминального тижня люди йдуть на цвинтарі, згадують померлих близьких і моляться за їхні душі. Перед цим – наводять лад на могилах.

Комунальники, які опікуються міським кладовищем, прибирати могили не зобов’язані. Їхнє завдання – стежити за загальним порядком.

Директор Луцького спецкомбінату Василь Цетнар каже, що за могилами повинні доглядати родичі чи близькі померлого: «Визначити, чи є живі родичі в похованої на кладовищі людини, фактично неможливо. Ми можемо тільки після Провідної неділі побачити, які могили прибрані, а які ні».
Неприбраних і занедбаних могил протягом останнього року побільшало.

Працівники спецкомбінату на цвинтарі прибирають тільки могили безхатьків, які розташовані в окремому секторі, та загальну територію. Прибирання інших надгробків до їхніх обов’язків не входить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 21 Квітня 2023 23:12
А до їхніх обов'язків нічого не входить, за що вони отримують зарплату, навіть воду не можуть включити, щоб люди могли попроибирати могили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus