USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Хотів у Польщу до сім’ї: на Волині судили уродженця Бучі, який за $10 тисяч купив підроблені документи

30 Червня 2024 06:20
На Волині судили уродженця Бучі Київської області, який замовив підроблені документи, щоб виїхати до дружини та дочки в Польщу. За це він відбувся роком умовного терміну.

Відповідний вирок ухвалив Любомльський районний суд.

Як зазначається, особа призовного віку Андрій В. 12 січня 2024 року через месенджер «Threema» домовився із невстановленою особою про виготовлення на своє ім`я документів, які дозволяють виїхати за межі України. Йдеться про довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Читати ще: Заплатить штраф: підприємець із Київщини хотів проїхати через «Устилуг» із підробленими документами

На наступний день під час особистої зустрічі чоловік передав особі 5000 доларів як частину оплати. Невдовзі йому зробили документи з недостовірними відомостями про визнання непридатним до військової служби. За «послугу» він доплатив ще 5000 доларів.

Вже 8 лютого Андрій В. намагався перетнути держкордон через пункт пропуску «Ягодин», але це йому не вдалося.

Обвинувачений на судовому засіданні вину визнав частково. Вказав, що його дружина та дочка вже більше двох років проживають у польській столиці Варшаві, тому мав намір виїхати до них.

Як зазначив, знайшов особу, яка зробить підроблені документи за 10 тисяч доларів та надав їй необхідні дані. Водночас заперечив вчинення злочину за змовою з групою осіб, адже підробленням документів займалася інша людина.

Читати ще: У США чекала наречена, щоб одружитися: на Волині судили підприємця, який двічі із підробленими документами хотів виїхати за кордон

У підсумку Андрія В. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України. Йому призначили покарання у вигляді двох років обмеження волі, яке замінили роком іспитового терміну. Крім того, з нього стягнули понад 7,5 тисячі за проведені експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus