USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Хотів переказати гроші на допомогу: шахраї ошукали волинянина на 64 тисячі

Сьогодні 13:27
Протягом минулої доби до волинських правоохоронців надійшло дев’ять заяв про шахрайські дії. За усіма фактами відомості зареєстровано у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліція встановлює причетних до скоєння злочинів.

Про це інформує поліція Волині.

Так, 33-річний мешканець Камінь-Каширського району, бажаючи купити криптовалюту через один із ресурсів, втратив понад 13 000 гривень. Чоловік самостійно перерахував кошти на банківську карту шахраїв і ні криптовалюти, ні повернення грошей не отримав.

55-річний мешканець Іваничів в одному із месенджерів натрапив на прохання про допомогу. Перейшовши за посиланням, чоловік хотів переказати певну суму, однак на сайті необхідно було ввести дані, які дозволили шахраям отримати доступ до банківської карти та зняти звідти усі кошти – а це 64 000 гривень. Це виявилося фішингове посилання, через яке орудували аферисти.

Читати ще: Чекала посилку: шахраї ошукали 68-річну волинянку майже на 400 тисяч гривень

Ковельчанин через одну із груп у соцмережах купував запчастини. Він наперед перерахував 30 000 гривень на вказаний рахунок, однак запчастин не отримав, а зв’язок з «продавцями» обірвався.

Правоохоронці вкотре нагадують:

– нікому не повідомляйте конфіденційні дані своїх банківських карток та рахунків, не вводьте їх на неофіційних/підозрілих сайтах;

– не переходьте за посиланнями для нібито надання допомоги, які надсилають вам невідомі абоненти;

– перевіряйте прохання про допомогу на достовірність;

– якщо приходять повідомлення від ваших друзів чи знайомих щодо позики грошей, - зателефонуйте їм та переконайтеся, що саме вони потребують вашої допомоги.

Будьте обережні, бережіть своє майно та поширюйте цю інформацію серед близьких, друзів, родичів та знайомих.

Якщо ж ви постраждали від шахрайства – повідомте про це на лінію поліції 102. За таким фактом, після перевірки відомості будуть зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus