USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Хотів отримати інвалідність: волинський ексчиновник роками судиться через підроблений документ

Сьогодні 06:48
Колишній чиновник надав свідоцтво про хворобу, щоб отримати інвалідність та пенсію зі страховими виплатами. Однак, як з’ясувалося, воно підроблене. Уже багато років тривають судові процеси.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Історія розпочалася зі звичайного свідоцтва про хворобу. Але, як наполягає сторона обвинувачення, – підробленого. Виявляється, знайшли ще один документ із таким же номером, але виданий іншій особі.

Чи справді документ сфальсифікований, досліджували в суді першої інстанції, потім – в апеляції та касації. Все-таки справа знову повернулася до Волинського апеляційного суду.

Читати ще: Волинський експосадовець, який за звільнення відсудив у держави понад 800 тисяч, вимагає нової виплати

За матеріалами слідства, у 2014 році обвинувачений нібито зумисно надав підроблене свідоцтво про хворобу для отримання третьої групи інвалідності, а в подальшому – пенсії по інвалідності й додаткових страхових виплат, що можуть сягати сотень тисяч гривень. Обвинуваченим виявився колишній чиновник – працівник податкової міліції. Наразі ця структура вже ліквідована, але її працівник досі ходить по судах.

Чоловік стверджує: про недійсність документа не мав поняття. Хто і для чого займався підробкою – навіть не здогадується. Пригадати, хто саме видав свідоцтво, теж не зміг.

Судові показання окремих свідків із членів військово-лікарської комісії, які стверджували, що такого документа не видавали, обвинувачений вважав наклепом. Й апелював до результатів судової технічної експертизи, де зазначається, що обидва свідоцтва про хворобу з ідентичним номером були надруковані на одному пристрої.

Суд першої інстанції у 2021 році виправдав ексчиновника. Ознак злочинного умислу в його діях не бачили й судді апеляційного суду. Однак прокурор вирішив продовжити судову тяганину та направив касаційну скаргу, яку задовольнили частково та призначили новий розгляд справи у Волинському апеляційному суді.

Читати ще: Свідки ігнорують засідання: ексчиновницю Волинської ОДА понад три роки судять за хабарництво

Варто зазначити: на цьому судова тяганина не закінчилася. Провадження у 2023 році було зупинено, оскільки обвинувачений тоді перебував на військовій службі в складі формувань, що переведені на воєнний стан. І лише у 2024 році, після звільнення чоловіка зі служби в Збройних силах України, апеляційне провадження відновили.

Щоправда, до розгляду справи не дійшло, бо засідання перенесли за клопотанням обвинуваченого. Причина – відсутність його захисника. Як швидко завершиться судова суперечка – поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus