USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Хотів дискредитувати ЗСУ: затримали столичного блогера, що знімав провокативні стріми

22 Вересня 2022 13:52
Служба безпеки України задокументувала у Києві інформаційно-підривну діяльність одного з відомих блогерів, який поширював російську пропаганду.

Зловмисник дискредитував військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів. Для цього він знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території столичного регіону, повідомляють в СБУ.

У своїх стрімах він ображав наших оборонців, а також намагався фіксувати їхні обличчя та номерні знаки автомобілів.

Відзняті «сюжети» викладав на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі.

Читати ще: СБУ затримала у Запоріжжі агентку ФСБ з позивним 007

Встановлено, що деструктивний контент широко використовували кремлівські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових «новин» щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.
Таке провокативне відео представники спецслужб рф використали для «розгону» дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини.

Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони.
У ході слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільний телефон, з яких він адміністрував свої інтернет-ресурси, поширюючи ворожу пропаганду.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України.

Читати ще: СБУ викрила російську агентуру, яка розвідувала на Донеччині місця дислокації українських спецпризначенців

Блогеру загрожує покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ілля Показати IP 22 Вересня 2022 15:44
Прослідковується ображений чоловік на хамську систему взаємодій між людьми. Іронічне вживання української мови, але наче не ватник. Схоже, його бісить надто слабка рука влади і синдром вахтера тих, хто наділений малою владою. Такий собі: проти всього поганого, а щоб було добре, то дотримуйтесь правил дорожнього руху. На нашого одного схоже, тільки Сметанін ідейний совіт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus