USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Хотіли зекономити, але втратили все: митники викрили київську фірму на махінаціях з платежами

28 Липня 2022 13:29
Попри війну, міжнародна взаємодія між митниками триває. Адміністративна допомога польських колег дозволила викрити оборудку недобросовісного київського підприємства, що прагнуло зекономити на митних платежах до державного бюджету України.

Як повідомляє Волинська митниця, під час імпорту наприкінці 2020 року через митний пост "Ягодин" майже 20 тонн автохімії до оформлення подали супровідні документи із зазначенням вартості партії закупленого у польського виробника товару на майже 14 тисяч євро. Його тоді випустили у вільний обіг, однак засумнівалися щодо справжньої ціни.

Згодом на запит Департаменту міжнародної взаємодії Держмитслужби надійшли документи, що підтверджували сумнів волинських митників. Відповідно до наданої копії експортної декларації, цей же товар оформляли на суміжній стороні за іншим контрактом, сума якого становила понад 31 тисячу євро. Як порахували фахівці, різниця митних платежів, які сплатили на час ввезення товару в Україну і які необхідно було сплатити, складала майже 155 тисяч гривень.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України. Подача митному органу недостовірних відомостей про товар тягне за собою конфіскацію предмету правопорушення та штраф у розмірі 100% його вартості. За курсом Нацбанку на дату ввезення партії автохімії в Україну його вартість становила понад 1 мільйон гривень. Матеріали справи скерують на розгляд суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Уася Показати IP 28 Липня 2022 14:07
Ну, це якщо фірма - досі існує, що не факт - минуло 2 роки, крім того, зазвичай - це "одноденки" бувають, або вірми з яких нічого не візьмеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus