USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Хокей буває різним: Луцьк прийняв змагання з флорболу. Фото

Сьогодні 10:01
У Луцьку на майданчику РЦ «Адреналін Сіті» відбулися змагання з флорболу Lutsk open cup. В останній день літа, 31 серпня, за кубки змагалися шість дорослих та чотири дитячі команди.

Ініціював турнір флорбольний клуб «Айсберг-Фіміам» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Флорбол – це різновид хокею, де грають не на льодовому, а на рівному покритті. Ударів по пластиковому м’ячу завдають ключкою, перемогу здобуває той, хто заб’є більше у ворота суперника.

На луцьких змаганнях команди грали у форматі 3 на 3 замість класичних 5 на 5. Поєдинки тривали по 20 хвилин. Серед учасників – колективи з Волині, Львівщини, Київщини, Тернопільщини.
Поміж дорослих змагалися шість клубів, які поділили на дві групи. За результатами групового етапу визначали півфіналістів, а згодом – фіналістів. Матч за кубок звів луцький «Айсберг» і львівський «Лемберг». На табло після основного часу світилося 5:5. Проте в серії пенальті кращими були лучани, які і здобули першість. Бронзові медалі виборов «Альянс-2» із Тернополя.
Читати ще: На футбольному турнірі біля Луцька змагалися 13 команд: хто виграв. Фото

Для дитячих команд, де грали флорболісти до 12 років, зробили лише груповий етап. Після кола ігор найрезультативнішим став тернопільський «Альянс», а срібні медалі – в луцького «Айсберга».
Читати ще: У Луцьку визначили переможців кубка з баскетболу 3х3 серед юнаків. Фото

Організатор змагань, директор клубу «Айсберг» Давид Зюзін займається флорболом із 2017 року. Як зазначив, змагання є підготовкою до нового сезону для всіх команд.

«Нещодавно тривав чемпіонат світу з флорболу 3 на 3, де грала наша українська збірна. Тому ми вирішили спробувати в Луцьку змагання такого формату. Але зазвичай грають по п’ять гравців у команді. Поки тривало літо, то ми відпочивали. Зараз же наша луцька команда вривається в новий сезон, тому вирішили провести підготовчий турнір», – зазначив Давид Зюзін.
Менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський акцентував, що флорбол – інтенсивний та динамічний вид спорту, який уже багато років розвивають у Луцьку.

«Дуже тішуся, що в такий важкий для країни час наш спорт розвивається, а завдяки нашим військовим ми маємо змогу проводити такі змагання. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» традиційно долучається до спортивних заходів у місті. Lutsk open cup ми підтримали народною атрибутикою», – додав Тарас Осадовський.
Читати ще: Фестиваль мініфутболу біля Луцька зібрав 12 команд. Фото

Наприкінці й дорослі, і дитячі команди-призери отримали пам’ятні медалі та кубки, а найкращі гравці додали до активу символічні статуетки.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus