USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Хочуть знищити моє господарство»: судять волинянку, обвинувачену в трудовому рабстві

30 Квітня 2023 08:11
У Луцькому міськрайонному суді слухають справу Ніни Заболотських. Її історія наробила галасу мало не на всю Україну. Жінку обвинувачують у тому, що вона тримала в трудовому рабстві трьох чоловіків. Ніна ці закиди заперечує. Каже, що хтось таким чином просто хоче знищити її господарство.

Жителька села Вербаїв Луцького району Ніна Заболотських разом із чоловіком тримають чимале господарство, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У цілому подружжя утримує 30 корів та 20 телят. І хоч господарство в сім’ї чимале, похвалитися прибутками Заболотські не можуть.

«Ми здаємо молоко по вісім гривень. Прибутків немає ніяких. Люди кажуть: нащо ти робиш, так тяжко робиш і з того немає нічого? Я кажу: на хліб є, і Богу дякувати... Дуже дороге сіно, дуже дорога солома. Усе треба купити. Жом – по 250 гривень тона. Я по 5200 гривень щотижня віддавала тільки на один жом. Це шалені затрати», – розповідає Ніна Заболотських.

Влітку 2021 року правоохоронці звинуватили її в тому, що вона тримала в трудовому рабстві трьох чоловіків.

«Жінка тривалий час здійснювала трудову експлуатації громадян, які перебували в уразливому стані. Підшукувала потенційних працівників на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це. Опісля відвозила чоловіків до місця, де розташовані господарські приміщення, забирала в них документи, поселяла громадян в хліві разом із тваринами. За виконану роботу підприємиця не розраховувалася та погрожувала фізичною розправою, коли працівники залишать територію господарства», – зазначали тоді правоохоронці.

Якщо в суді прокурори доведуть, що це правда, то жінці загрожує від п’яти до 12 років за ґратами.

У суді допитали чергового свідка. Односелець обвинуваченої Олександр товаришує з її зятем. Він щиро дивується речам, у яких обвинувачують Ніну. Переконує, що всі, хто працював у жінки, вільно пересувалися селом. До того ж, скарг від чоловіків, які в неї працюють, Олександр ніколи не чув.
Ніна Заболотських повністю заперечує всі звинувачення. Запевняє: нікого не змушувала працювати і не тримала біля себе насильно. Чоловіки самі просили роботу, бо ж за те давала їм гроші, дах над головою, їжу і навіть одяг.

«Я нікого не утримувала силою. Люди приходили самі… Вони мають їсти, вони мають дах над головою, вони мають одяг, вони мають де помитися і де переспати. Я не їду, нікого не шукаю і не прошу їхати до мене, не прив’язую нікого… Хіба мені було б вигідно їх споювати? Чи п’яна людина буде щось робити?» – говорить Ніна.

Паспорти, запевняє, ні в кого не забирала. У неї був лише один паспорт. Той чоловік сам попросив, щоб вона взяла документ і заховала, бо боявся згубити. Після цього через кілька днів до неї навідалися правоохоронці. Жінка переконана, що справу сфабрикували, бо комусь заважає її господарство.

«Це сфабрикували проти мене справу, щоб знищити моє господарство. Я так чорно роблю, і мене ще обвинувачують ні за що».

На вирок потрібно чекати. У суді слухатимуть ще двох свідків, а потім допитуватимуть обвинувачену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бульба Показати IP 30 Квітня 2023 09:43
То їй треба вищу міру і конфіскацію!! Бач що придумала? А поліцейським і прокурорам премію, земельну ділянку і пять бригад будівельників щоб маєтки величезні відбудували безкоштовно !!!! Це Україна шановні читачі!!! Живіть і радійте!!!
Бульба Показати IP 30 Квітня 2023 09:50
Шок, обурення, злість, гнів і повна зневіра!!! Поліцейський безпрєдєл!!! Але що дивуватись? Це Волинь! Це поліція!!! Куди Ви дивитесь народи? Сьогодні ми, а завтра Ви!!!
Василь Показати IP 30 Квітня 2023 10:04
Це тільки корів 30!!! На такий об"єм робіт необхідно мін. 3-4 працівника для заготівлі і роздачі кормів.І подоїти.А ще робота в полі.Можливо,є порушення в юридичному оформленні на роботу-але щось дуже роздмухали цю справу.
4 Показати IP 30 Квітня 2023 12:15
Тримала в кандалах і в погребі. Смішно, щоб три мужика не могли піти від неї
Урі до 4 Показати IP 4 Травня 2023 12:20
Може, алкоголь животворящий помагав?
Назік Показати IP 30 Квітня 2023 13:25
В Луцьку в прокуратури в поліції в судах сидять корупціонери котрі без бабла позитивних рішень не приймають є молоді перспективні люди які хочуть працювати чесно але корупціонери їм не дають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus