USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Хочу побачити гру улюбленої команди в українському Донецьку», – Відьмак зі сталевої сотки

Сьогодні 12:14
28-річний Микола проходить службу в артилерійській батареї артилерійського дивізіону 100-ї омбр. Він родом із Кадіївки (колишній Стаханов), яка з 2014 року в окупації.

До 2022 року чоловік не мав жодного стосунку до армії, проте після повномасштабного вторгнення твердо вирішив одягнути піксель, аби стати на захист Батьківщини та помститися окупантам, пишуть на сторінці бригади у Фейсбуці.

Військова кар’єра хлопця розпочалася на посаді навідника, проте вже невдовзі за якісне виконання службових обов’язків, гострий розум та неабияку мотивацію Миколу підвищили до командира гармати. На цій посаді він перебуває і зараз.

З чималим захватом Микола розповів про свою бойову подругу – самохідну артилерійську установку 2С22 «Богдана», на якій разом із побратимами виконує завдання з очищення української землі від загарбників.
«САУ «Богдана» є легкою у використанні. Водночас ця установка має чимало нюансів, які потрібно враховувати під час експлуатації. Саме тому ми з побратимами багато часу приділяємо вивченню її тактико-технічних характеристик, аби в подальшому ще ефективніше використовувати можливості «Богдани» задля знищення ворогів», – розповідає військовослужбовець.

Читати ще: «Не змогли вдома – переможемо в Україні»: історія грузина з Волині, який втратив на війні ногу

Основною розрадою після виконання важких бойових завдань для Миколи є книги. Найбільше полюбляє фантастику авторства польського письменника Анджея Сапковського, відомого за романами про Відьмака – майстра меча й магії, який вбиває монстрів і різноманітні міфічні створіння у фентезійному світі. Тож і вибір позивного не змусив себе довго чекати – побратими охрестили Миколу Відьмаком.
А ще Микола дуже любить футбол та є палким уболівальником донецького «Шахтаря». На запитання про мрії Відьмак не задумуючись відповів: «Хочу побачити гру улюбленої команди в українському Донецьку, але спершу треба здобути Перемогу над загарбниками і вийти на кордони України 1991 року».

Вдома ж з Перемогою на Миколу очікують рідні: батько Володимир Миколайович, мама Наталія Володимирівна, майбутня дружина Маргарита, а також пес Тошик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus