USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Хочемо мати зиск»: як лучани домовилися з забудовником, який прокладатиме газопровід через їхній двір

1 Жовтня 2023 17:31
Біля одного з луцьких ОСББ зводять новий житловий комплекс. А ось газопровід до нього забудовник захотів прокласти через прибудинкову територію ОСББ, яка перебуває в приватній власності.

Забудовник був готовий заплатити ОСББ 100 тисяч гривень. Натомість місцеві жителі висунули свої умови. Усі гуртом зібралися на своєрідні переговори, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чому забудовник захотів прокладати газопровід саме через приватну територію сусіднього ОСББ? Це найкоротша відстань і, відповідно, найдешевша.

Мешканці багатоповерхівки нібито не проти дозволити забудовнику прокласти газові труби до новобудов через свою територію. Натомість хочуть компенсацій.

Місцеві жителі ставлять забудовнику свої умови: облаштувати парапет будинку, цоколь з утепленням, відмостку, зробити в межах зеленої зони тротуар, дитячий майданчик, встановити в’їзні ворота з автоматичним відкриванням.

Забудовник у відповідь скорочує список і пропонує виконати щось одне: або ворота, або цоколь, або відмостку. Як альтернативу пропонує ОСББ сто тисяч гривень допомоги.

«Ми не хочемо бути пошиті в дурні. Тому запропонували отакі пункти. Це все те, що реально зробити забудовнику. Якщо взяти метраж, той, який виходить в іншому варіанті, забудовнику вартувало би це в кілька раз дорожче. Він це знає. Ми хочемо мати з того зиск. У забудовника є найняті працівники, які отримують зарплату, тобто йому не потрібно когось наймати зі сторони», – аргументувала мешканка будинку Людмила Давидова.

Згодом забудовник запропонував виділити ОСББ не сто, а двісті тисяч гривень.

«Я прошу адекватного рішення», – сказав гендиректор фірми-забудовника Ігор Чорнуха.

Своєю чергою, дехто з мешканців узагалі побоюється нового газопроводу.

«Чотири метри будуть в асфальті та захисна зона. Ми там не збираємося ставити фундамент. А їздити, машини ставити можемо. Головне – щоб ми потім не мали проблем», – зазначили лучани.
Мешканці та представники забудовника врешті знайшли компроміс. Присутні погодилися, аби забудовник виконав три пункти із заявленого списку: утеплив цоколь, зробив відмостку і встановив автоматизовані ворота.

«Я заручник ситуації. І тому мешканці цим скористалися. Ми потиснули один одному руки. Були проголосовані рішення. Тепер потрібно якнайшвидше приступити до роботи», – прокоментував Ігор Чорнуха.

«Звісно, результат не задовольнив нікого. Тому що наші вимоги були однозначно більші. Ми хотіли організувати комплекс робіт. Забудовник погодився на частину з них. Оскільки на зборах прийняли рішення включити лише цю частину, то на ній і будемо зосереджувати свою увагу», – додав голова ОСББ «Дім 125» Віктор Зомбер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ivan Показати IP 1 Жовтня 2023 19:37
Розвів людей як дурнів, там ціна в 1-2 млн грн
Андерсон до Ivan Показати IP 2 Жовтня 2023 07:12
Де там? Чого розвів, а не домовилися, що виходить з тексту? Все мало, жадібна полішва?
123 Показати IP 1 Жовтня 2023 21:44
Спеціально плюнув би на гроші, і проклав би цей газопровід дальшим шляхом. Щоб жадібні поліщуки мали *зиск*.
Хааааа!! до 123 Показати IP 3 Жовтня 2023 07:56
Ти в нас все на халяву ж робиш, у мене тут кран капає і унітаз треба поміняти, ти ж без зиску зробиш? Телефон залишити?
Влада мала би сказат Показати IP 1 Жовтня 2023 21:50
Ото, шо одна сторона, шо друга обоє хитровима%ані і, шо одна сторона, шо друга хочуть на чужому ... в рай в'їхати ! Бачили очі,шо купували, а тепер їжте хоч повилізайте ! Є розроблений детальний план території, є проект будинку, були видані технічні умови, є план інженерних мереж, є висновок експертизи і дозвіл на початок будівельних робіт ! Ви зобов'язані проводити будівельні роботи згідно із затвердженим проектом ! І не морочте всім голови і не шукайте пригод на свою .... ! Сьогодні і без вас клопотів вистачає !
Were Показати IP 2 Жовтня 2023 09:44
Тато навчив гарно розводити лошпетів
Андрій Показати IP 3 Жовтня 2023 09:05
Щирі українці
Саша Показати IP 3 Жовтня 2023 15:35
Земля - не у власності ОСББ, а в користуванні. І веде себе ця ОСББ як диверсант в тилу, блокуючи роботу забудовника. Затримка роботи, побори з забудовника, невчасно зданий обʼєкт та сплачені податки для ЗСУ - це диверсія. Фронт забезпечується тилом, робочими місцями, податкоплатниками. Працівників мобілізували, працюють пенсіонери або каліки, а цей голова ОСББ - злочинець відповідно до стану війни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus