USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Хоче відкрити СТО: переселенка з Волновахи вчиться автодіагностиці в Ковелі

12 Липня 2023 08:08
Війна змусила багатьох українців покинути рідні домівки та почати все з нуля. Мільйони людей зі сходу країни виїхали в більш безпечні регіони. Серед них – Ольга Гонтарєва. Нині жінка вчиться автодіагностиці в Ковелі.

36-річна Ольга Гонтарєва народилася та проживала у Волновасі Донецької області. Там працювала на місцевому заводі, в підпорядкуванні мала бригаду чоловіків. Хороша робота, сім’я та четверо дітей. Життя вирувало, допоки російські загарбники не прийшли на українську землю, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Люди шепталися: а там щось приїхало, там щось готують, там чогось дуже багато. І в новинах же всі казали. Не вірили, якщо чесно. Думали: буде, як тоді, у 2014-му. Були сутички якісь, але ми думали, що вони сюди не пройдуть», – пригадує переселенка.

Бойові протистояння розпочалися вже на другий день повномасштабного вторгнення. На четвертий день Ольга з чотирма дітьми виїхали з Волновахи. Зупинилися на Донеччині, але розуміючи, що лінія фронту буде рухатися, поїхали далі. Спершу – у Львів, потім – в Ужгород.

«Сумочки взяли... У лютому ж ще холодно. Думали: потеплішає і щоб було щось перевдягнутися. І оскільки це діти, то треба було воду взяти, якусь іграшку, кожному своє. Треба було щось поїсти: якісь консерви. Речі першої необхідності. І все», – говорить Ольга Гонтарєва.

Після того, як родина облаштувалася в Ужгороді, Ольга вирішила не чекати кращих часів, а діяти. Дізнавшись про можливість безплатного навчання в Ковельській школі автодіагностики, не стала вагатися. Справа для неї не зовсім нова, але хвилювання все ж є.

«Я дуже переживаю, чи впораюся, в першу чергу тому що я жінка, і в мене немає такого багажу знань. Спробую, вийде – буде добре. Думаю, вийде», – каже переселенка.

Додає, що навчання їй до вподоби: «Можна і інструмент, і всі ці прилади – все це добре пояснюють. Дуже цікаво. Хто хоче і кому цікаво, тому класно».
Читати ще: Як лучани ставляться до переселенців і чоловіків, які виїхали за кордон

У планах жінки – відкрити свою станцію технічного обслуговування автомобілів. Де саме, невідомо. Але повертатися, каже, їй поки немає куди. Росіяни дуже понищили Волноваху. А те, що не зруйнували, загарбали собі.

«Останнє, що мені казали: з помешкань тих, хто поїхав, роблять житловий фонд Росії. Там поселяють людей. Казали, що там живуть росіяни… Вони вже настільки відчули цю вседозволеність... Думаю, що не тільки Україна, а всі мають поставити їх на місце», – наголошує переселенка з Донеччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus