USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Їхнім завданням був геноцид українців: приблизно 2,5 тис. кадировців воювали проти України, – ГУР

15 Травня 2022 23:03
Приблизно 2,5 тис. кадировців взяли участь у повномасштабному вторгненні Росії на територію України. Основним їхнім завданням було залякування та геноцид українців.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Фейсбуці.

Як зазначили, перебуваючи у другому ешелоні наступу, кадировці займалися обшуками помешкань, знущалися із заручників та мирних мешканців, грабували та здійснювали розбої.

Читати ще: Розслідування Reuters: звірства у Бучі творили псковські десантники, росгвардійці і кадировці

Після того, як російські війська почали зазнавати перших масштабних втрат, кадировцям наказали зупиняти підрозділи окупантів, що відступали, та показово розстрілювати тих, які відмовлялися воювати.

Кадировські найманці, яких з ганьбою відкинули від Києва та Чернігова, перемістилися на Луганський та Маріупольський напрямки, де продовжили грабувати та знімати ролики про свої «подвиги» для TikTok.

Читати ще: Після значних втрат на війні в Україні кадировців відправили в Чечню

Показово, що попри вдавані навченість, бойовий дух та оснащення кадировських тіктокерів, навіть поза зоною активних бойових дій, з 2,5 тисячі найманців приблизно 100 загинули, майже 300 дістали поранення та понад 60 втекли з України, покинувши зброю та амуніцію.

Нагадаємо, з початку вторгнення РФ Збройні сили України знищили вже приблизно 27 400 окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus