USD 41.15 41.57
  • USD 41.15 41.57
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

Їхав забирати внука: у Луцьку покарали водія, який п’яним скоїв ДТП і втік

Сьогодні 20:48
У Луцьку чоловік п’яним скоїв ДТП та втік з місця події, бо мав забрати онука. Він отримав 17 тисяч штрафу та рік позбавлення прав.

Про це йдеться в постанові Луцького міськрайонного суду.

Інцидент стався удень 16 серпня 2024 року. Анатолій Н. керував Volvo XC60 на проспекті Соборності. Під час руху заднім ходом водій наїхав на Volkswagen Caddy. Транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

Чоловік одразу залишив місце пригоди, до якої був причетний. Як з’ясувалося згодом, він водив автомобіль у стані алкогольного сп’яніння. Огляд за допомогою приладу «Drager» показав 0,96 проміле алкоголю в крові.

Читати ще: Ловлять п’яним вдруге за рік: у Луцьку водій отримав штраф і позбавлення прав

Такі дії кваліфікували за трьома статтями КУпАП: керування в нетверезому стані; порушення Правил дорожнього руху, що призвело до ДТП; залишення місця ДТП.

Водій на судовому засіданні визнав два правопорушення, а п’яну їзду заперечив. Як пояснив, залишив місце ДТП на фоні хвилювання, а алкоголь вживав пізніше.

Мовляв, після інциденту поїхав забрати внука, який був сам удома, щоб завезти його в село. Уже по приїзду сестра свата налила йому чарку горілки. Він випив спиртне, щоб перестати хвилюватися. Автомобіль залишив у селі, а в Луцьк приїхав на автобусі.

Читати ще: Дав три тисячі, щоб не карали за нічну п’яну їзду: у Луцьку оштрафували водія

Суд відхилив останні твердження, бо врахував результати огляду на стан сп’яніння, зроблені з використання спеціального технічного засобу.

Анатолія Н. визнали винним і оштрафували його на 17 тисяч гривень із позбавленням права керування на один рік.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus