USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Їхав за кордон із підробленим посвідченням: у волинському суді з'ясовували, де киянин дістав документи

Сьогодні 11:34
Підприємця із Києва затримали біля українсько-польського кордону на Волині. Той мав при собі підроблені документи, що дозволяли виїзд у сусідню країну.

Як він усе пояснював – у сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік їхав до Польщі через пункт пропуску «Ягодин» у селі Римачі, надавши прикордонниками документи, що виявилися підробленими.

«Надав працівникам ДПСУ підроблений документ, а саме – тимчасове посвідчення військовозобов’язаного про визнання непридатним до військової служби. Воно завірене печаткою Вінницького об’єднаного військового комісаріату з підписом комісара вказаної установи», – зачитав суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Читати ще: Віз онкохворого тестя на лікування: киянина судили за спробу перетнути «Устилуг» з підробленими документами

Слідчі встановили, що підпис голови ВЛК теж підроблений. Фальшивки обвинувачений нібито знайшов через оголошення в інтернеті.

«Після цього у листуванні в Телеграмі вступив у розмову з невстановленою особою, домовившись про виготовлення документів, які надають право безперешкодно покинути територію України. Здійснив розрахунок за виготовлення в сумі 30 тисяч гривень», – додав суддя.

Утім адвокат наголосив, що жодних фактів пособництва поліція не знайшла. Проте раніше чоловік підписав обвинувальний акт. З його слів, йому обіцяли угоду з прокурором, але того не сталося.

«Я його особисто підписав, але цю версію виклав суто слідчий. Бо мені було обіцяно угоду з прокуратурою. Коли підписував обвинувальний акт, то був без адвоката. За версією слідчої, підписавши акт – плачу штраф. Але підписав, не розуміючи наслідків», – пояснював обвинувачений Руслан.

Читати ще: Заплатить штраф: підприємець із Київщини хотів проїхати через «Устилуг» із підробленими документами

Захисник Павло Полетило зауважив, що правоохоронці оглянули телефон киянина: «Не встановлено жодних доказів щодо можливого отримання або купівлі підроблених документів. Також сторона обвинувачення зазначає, що документи було отримано через відділення пошти. Проте ця організація не надала жодних доказів. А версію щодо самостійного виготовлення документів не розслідували. Особу, яка нібито виготовила їх, не встановлено».

То хто ж виготовив фальшиві документи – киянин коментувати не захотів. Любомльський суд визнав його винним і присудив 17 тисяч гривень штрафу, які вже сплачено.

Прокурори натомість просили два роки обмеження волі. Але судді вирішили, що грошового покараня буде достатньо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus