USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Їхав на злочин на чужій машині: у луцькому суді намагалися зняти арешт транспортного засобу

Сьогодні 21:54
Чоловік розробив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон. Злочинний план полягав у тому, що багатодітні жінки, переважно ромської національності, за гроші погоджувалися записувати своїх дітей на охочих виїхати за межі України.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс»

На одному із судових засідань горе-матуся заплуталася, яка дитина від якого батька народжена. Крім цього, плутанина нібито вийшла з автівкою. Обвинувачений під час затримання перебував за кермом автомобіля, що йому не належав. Спритника зловили, а на легковик арештували.

Читати ще: Судять лучанина, який за гроші шукав багатодітних матусь для ухилянтів

«Автомобіль на сьогодні є речовим доказом. Але термін арешту підходить до завершення. Транспортний засіб не має ознак злочину», – твердив адвокат Олег Максимович.

Захисник просив скасувати арешт майна. Стверджував: жінка передала власну автівку ЗАЗ Daewoo для ремонту батькові обвинуваченого на кілька днів, і не очікувала, що буде без своєї власності понад рік.

«Вважаю, що буде неправомірним залишати під арештом транспортний засіб, на якому обвинувачений їхав до місця вчинення інкримінованих дій. Якби він на тролейбусі їхав?» – переконував адвокат.

Сторона обвинувачення іншої думки: немає підтвердження того, як ця автівка передавалася батькові обвинуваченого. І те, що для ремонту, – поки не доведено.

Читати ще: Свідоцтво про народження дитини за $3000: у Луцьку судять спільників, які допомогли виїхати понад сотні ухилянтів

«Клопотання, заявлене захисником, є передчасним. Ще будуть оглядати авто. Тим паче, його вилучили під час затримання, тобто він є одним з основних речових доказів», – наголосила прокурор Світлана Недумова.

Суд відмовив у скасуванні арешту на автівку. До законної власниці транспорт не повернеться до завершення слідства. Доля автівки, як і обвинуваченого, буде вирішена після повного судового розгляду кримінального провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus