USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Їхав до бабусі, а не тікав від мобілізації: на «Ягодині» зловили студента з підробленими документами

Сьогодні 19:49
Студент хотів поїхати за кордон, а натомість опинився під слідством. Хлопець навчається в Рівненському фаховому коледжі НУБіП. У грудні минулого року юнак їхав до Польщі через пункт пропуску «Ягодин».

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Проте для перетину кордону студент надав підроблене тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Мовляв, він знятий із військового обліку. Також фальшивою виявилася довідка ВЛК.

На хлопця завели кримінал щодо підроблення документів. Той пояснив, що в серпні 2023 року через мобільний додаток домовився із невідомою особою про виготовлення підробки. На автозаправній станції в Хмельницькому зустрівся з невідомим, надав йому копію паспорта та фотокартку. За такі «послуги» сплатив 500 доларів авансу.

Читати ще: Хотів провідати бабусю: судили студента з Рівненщини, бо спіймали на «Ягодині» із підробленою довідкою ВЛК

Приблизно через 2-3 місяці невідома особа під час зустрічі передала йому підроблені документи, а він віддав ще 500 доларів. 28 грудня 2023 року під час проходження контролю студент пред’явив їх працівникам Державної прикордонної служби.

Як зазначив, документи придбав, щоб відвідати свою бабусю, а не з метою залишити територію України й уникнути мобілізації. Хлопець розкаявся і просив суддю призначити йому штраф.

Читати ще: Вітчим загинув, матір хворіє, вдома самотньо: як студент хотів виїхати через Волинь у Польщу

У Шацьку студента оштрафували на 34 тисячі гривень. Прокурори подали апеляцію щодо зміни вироку на обмеження волі. Але згодом відмовилися від своєї апеляційної скарги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гога Показати IP Сьогодні 20:03
А чому раптом студенту, скажімо, в 20 років, перетинати кордон не можна, а багатодітним дятькам, якщо навіть найстаршій дитині вже майже 18 - можна? В чому логіка? Чому багатодітнім батькам взагалі війни немає, а батьки інших (двох, одного) дітей мають гинути за їх дітей? Коротше, слава Потужному! Слава! Слава!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus