USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Харківщина з хлібом: з Волині відправлять 2 тисячі тонн зерна

30 Травня 2022 15:19
50-60 тонн пшениці щодня відвантажують зі складів одного із зернових підприємств Волині та відправляються у Харківську область для подальшого перероблення та виготовлення хлібобулочних виробів.

Загалом уже відвантажено більше тисячі тонн пшениці, повідомили 30 травня у Волинській ОВА.

В обласній військовій адміністрації наголошують, що волинянам не слід турбуватися через продовольчу кризу.

"Запасів в області достатньо і для власного споживання, і для надання гуманітарної допомоги постраждалим від повномасштабної війни регіонам України. Тож коли до Волинської ОДА звернулися колеги із Харківської області з проханням надати допомогу у вигляді продовольчого зерна, вирішили допомогти та підтримали прохання", – йдеться в повідомленні.

Волинська ОВА закупила зерно за кошти державного бюджету, передбачених за програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану».

Як повідомляли на початку травня, російські окупанти заблокували в українських портах 90 млн тонн зернових, що загрожує світу продовольчою кризою. З чотирьох тимчасово окупованих українських областей росіяни вивезли приблизно 400 тисяч тонн зернових – третину всіх запасів у регіонах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus