USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Харків'янин вивозив через «Устилуг» за кордон колекцію старовинних монет

27 Травня 2022 14:03
Волинські митники виявили у пункті пропуску «Устилуг» колекцію старовинних монет, які намагалися незаконно вивезти за кордон.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської митниці.

77 штук грошей різних країн та років карбування виявили на початку травня в «Устилузі». Монети були у дерев’яній шкатулці серед особистих речей громадянина України.

Уродженець Харківщини, пенсіонер за віком, виїжджав «зеленим коридором» у Польщу і намагався вивезти колекцію.

Знахідку виявили під час проведення повного митного огляду його транспортного засобу.

Відповідно до висновку первинної державної експертизи культурних цінностей, проведеної експертами Волинського краєзнавчого музею, надані їм митницею на дослідження монети мають історичну та культурну цінність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Травня 2022 16:05
При всій повазі до митників, такі монети можна назвати металоломом... бо хто знайомий із нумізматикою впринципі, такі "шедеври" навіть в руки брати не стане. Їх ціна за всю купу максимум 15$ :))
Анонім Показати IP 29 Травня 2022 06:18
Рівень кваліфікації митників коментувати складно Представлені на фото гнилі копані монети, які не представляють культурної цінності Краще б написати - намагався перевезти кольоровий метал - мідь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus