USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Хакери вкрали креслення розробок Apple та вимагають $50 млн викупу

21 Квітня 2021 21:54
Хакерська група REvil отримала доступ до креслень новітніх розробок Apple, здійснивши атаку на сервер тайванської компанії Quanta Computer. Тепер кіберзлочинці вимагають викуп в розмірі 50 мільйонів доларів.

Про це пише Bloomberg, повідомляє ТСН.

Зазначається, що повідомлення про злам вперше з’явилося у блозі програми REvil, відомої також як Sodinokibi, в даркнеті. Хакери стверджують, що вкрали і зашифрували «всі дані локальної мережі».

У REvil заявляють, що вели переговори із Quanta, під час яких компанія нібито відмовилася заплатити викуп. Після цього представник організації пригрозив опублікувати дані про нові продукти Apple та оприлюднив 15 зображень, які нібито є робочими матеріалами про нові MacBook.

REvil заявила, що збільшить попит до 100 мільйонів доларів, якщо Quanta не заплатить до 1 травня, а доти пообіцяла й надалі публікувати зламані дані.

У самій тайванській компанії визнали факт зламу «невеликої кількості» серверів, додавши, що «матеріального впливу» на бізнес не було. В Apple же коментувати інформацію відмовилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus