USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Хакери вкрали дані платформи Twitch: у їхніх руках вихідний код та відомості про заробіток стримерів

7 Жовтня 2021 08:58
Популярний ігровий стримінговий сервіс Twitch, який належить компанії Amazon Джеффа Безоса, втратив понад 125 Гб даних. В руках хакерів опинилися вихідний код сайту і додатків, дані про заробітки авторів контенту (стримерів) з 2019 року, і файли проєкту Vapor – майбутнього конкурента Steam.

Про це повідомляють BBC, The Verge а також пресслужба платформи, пише Бабель.

Twitch заявила, що в терміновому порядку намагається встановити, які саме дані були вкрадені, і обіцяє проінформувати співтовариство.

Інформацію про злом побічно підтвердили і відомі стримери.

Хакери на іміджбордах 4chan опублікували дані заробітку відомих стримерів Asmongold, Shroud, xQc, Tfue, TimTheTatman, DrLupo, CohhCarnage та інших. Сумарно стримери за два роки заробили $9,5 млн. Також вони окремо вивісили заробітки авторів контенту за вересень 2021 року. Судячи з даних, найбільше заробив xQc – $752 тисячі.

При цьому, деякі стримери вказують, що дані не точні. Ймовірно, як пишуть видання, дані не враховують інші виплати, але Calc заявив ВВС, що його заробіток вказано на 100% вірно.

Самі хакери стверджують, що атакували платформу через «токсичність» її спільноти і планують таким чином збільшити конкуренцію серед стримінгових сервісів. Цей витік даних вони назвали тільки першою частиною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus