USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Хакери ГУР заблокували десятки ресурсів промислових обʼєктів Росії

Сьогодні 20:20
Головне управління розвідки Міноборони України атакувало російських провайдерів мобільного зв’язку та інтернету, а також інформаційні ресурси та хмарні сховища великих промислових обʼєктів Росії.

Про це повідомили джерела Бабеля в розвідці.

Хакери вразили 33 сервери та 283 службові компʼютери промислових обʼєктів, знищили 15 хмарних і файлових сховищ та ліквідували 21 вебсайт. Загальний обсяг знищеної інформації – приблизно 70 терабайтів. На місці знищених вебресурсів хакери залишили «заглушки» на підтримку України.

Росіяни масово скаржаться на збої роботи провайдера цифрових послуг «Ростелеком» і мобільних операторів MTC та «Білайн». Також під атакою сервіси «Яндекс». Усі атаковані російські ресурси підтримують і фінансують війну проти України.
Читати ще: Хакери ГУР паралізували роботу розробника ядерних боєприпасів у РФ

Крім цього, під атакою десятки ресурсів великих промислових обʼєктів Росії. Це мережева інфраструктура автозаводу «Чайка-сервіс» (виробляє спеціальну техніку для російських силових відомств), компанія «Контур-НИИРС» (виробляє спеціальне обладнання для літаків і вертольотів), Інститут електронних машин керування імені І. С. Брука» (постачає технічні та програмні засоби, сервери, процесори тощо).
За даними «Бабеля», під атакою також хмарні та файлові сховища інтернет-провайдера Mail.ru, VDSina, інтернет-провайдера «Квідекс», компанії «Національні кабельні мережі», «Центральний телеграф» та інші. Уражено щонайменше два десятки ресурсів компаній-виробників світлового обладнання, дизельних станцій, хостинг-провайдерів, виробів балістичного захисту тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus