USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Хакери ГУР паралізували роботу розробника ядерних боєприпасів у РФ

Сьогодні 20:41
Кіберфахівці ГУР МОУ спільно з хакерською групою ВО Team продуктивно попрацювали під Челябінськом та паралізували роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю держави-агресора Росії.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки.

Унаслідок успішної атаки на єдиного провайдера в місті Снєжинськ Челябінської області РФ – компанію «Вега» – виведено з ладу його 1173 комутатори та 10 серверів. Інформацію на серверах «Веги» знищено.

Читати ще: Українська розвідка разом з кіберволонтерами атакувала майже сотню російських веб-ресурсів

Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста. Серед них – ВНИИТФ (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики). Це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера «Вега».

Вдала атака у кіберпросторі агресора дозволила отримати персональні дані працівників та масив інших документів вказаного заводу, який перебуває під санкціями.

Здобута інформація, зокрема, дозволяє встановити механізми обходу санкцій та причетних до цього осіб.

Наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення агресора, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках Снєжинська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus