USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

Хабар у $500 тисяч: суд обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра енергетики

Сьогодні 10:44
Вищий антикорупційний суд 12 серпня відправив під варту до 8 жовтня із правом внесення застави колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого затримали на хабарі в пів мільйона доларів.

Про це повідомило Громадське.

Суд відправив посадовця під варту з можливістю внесення 25 млн грн застави.

Хоча під час засідання прокурори клопотали про тримання під вартою з правом внесення 30 млн гривень застави. Водночас адвокати наполягали на більш мʼякому запобіжному заході й заявляли, розмір застави, про який просило обвинувачення, є необґрунтованим.

Читати ще: Спіймали на хабарі: волинські чиновники переконують, що їх спровокував колишній правоохоронець

Також сторона захисту зазначала, що Хейло має на утриманні 14-літню доньку, яка має інвалідність. Як стверджувалося, дитина потребує постійного догляду, і дружина самостійно, без допомоги чоловіка, не впорається.

Нагадаємо, Олександр Хейло був затриманий у Києві під час отримання пів мільйона доларів хабаря. За версією слідства, Хейло організував корупційну схему, в якій взяли участь приватний енерготрейдер, керівник енергетичної компанії та очільник видобувного підприємства.

Після того, як СБУ оприлюднила інформацію про затримання Олександра Хейла, Кабінет міністрів ухвалив рішення про його звільнення з посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus