USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Керував шпигунами і допомагав «Вагнеру»: один із головних шахраїв Німеччини працював на Росію, – ЗМІ

17 Грудня 2023 08:40
Колишній операційний директор німецької платіжної компанії Wirecard Ян Марсалек, найімовірніше, майже 10 років був російським агентом. Він втік до Москви після того, як 2020 року стало відомо про зникнення близько 2 млрд дол. із балансу компанії.

Про це йдеться у статті The Wall Street Journal.

У матеріалі йдеться, що невдовзі після того, як у червні 2020 року німецький гігант Wirecard, який надавав послуги платіжних транзакцій, повідомив про зникнення зі свого балансу близько 2 млрд дол. Марсалек сів на приватний літак і вилетів з Австрії. Цей літак сів у Білорусі, звідки Марсалека машиною відвезли до Москви. Там він отримав російський паспорт на вигадане ім’я.

Читати ще: Шпигунська справа: агент німецької розвідки мав передати Москві позиції HIMARS в Україні

«Представники західних розвідок і служб безпеки тепер дійшли тривожного висновку: Марсалек, швидше за все, був російським агентом майже десять років», – зазначає видання.

Марсалек допомагав РФ фінансувати операції у всьому світі

Марсалек вже був звинувачений у крадіжці сотень мільйонів доларів у інвесторів. Після численних міжнародних розслідувань чиновники стверджують, що 43-річний уродженець Австрії використав Wirecard, щоб незаконно допомагати спецслужбам Росії переказувати гроші для фінансування операцій у всьому світі.

Операційний директор Wirecard також допомагав найманцям з ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Читати ще: У Німеччині співробітника зовнішньої розвідки підозрюють у шпигунстві на користь РФ

За даними західної розвідки, наразі Марсалек займається реконфігурацією своєї бізнес-імперії в Африці від імені російських чиновників зі своєї нової резиденції у Дубаї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus