USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Викопаємо траншею і обгородимо блоками», – мер Луцька пригрозив спиртзаводу за злив браги в каналізацію

15 Лютого 2022 11:38
Луцький спиртзавод оштрафують за незаконний злив небезпечних речовин, або так званої браги, в каналізацію.

Про це під час оперативної наради 15 лютого поінформував Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Нещодавно у нас був інцидент. Спиртзавод здійснив викид речовин. Спеціалісти Луцькводоканалу здійснили перевірку. Виявилось, перевищення гранично допустимих меж однієї із хімічних сполук було більшим, ніж в 10 разів. Жодні очисні споруди таких скидів не витримають», – обурився очільник міста.

Він доручив директору КП «Луцькводоканал» Віктору Гуменюку звернутися в Державну екологічну інспекцію у Волинській області для того, щоб накласти максимальний штраф на спиртзавод за несанкціоновані скиди в каналізаційну систему.

Читати ще: У Луцьку спиртзавод незаконно зливає у каналізацію брагу

«Я прошу донести до керівнитцва спиртзаводу, що якщо вони і надалі будуть продовжувати здійснювати такі скиди, я буду змушений дати вам розпорядження почати ремонт водопровідної мережі прямо біля в’їздів в це підприємство. Навіть якщо там цих водопровідних мереж немає. Викопаємо траншею і обгородимо бетонними блоками. І жоден автомобіль на їхню територію не заїде. І по всіх інших підприємствах, які можуть потенційно здійснювати незаконні скиди, потрібно вжити таких же заходів», – наголосив мер.
Нагадаємо, у Луцьку під час обстеження мереж водовідведення в районі вулиці Ковельської і прилеглих територій виявили великі обсяги незаконного зливу речовин в каналізацію, що мали всі ознаки органічного виробництва, або так званої браги.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 15 Лютого 2022 12:59
Мер тільки тиждень тому взнав, що спиртзавод зливає брагу в каналізацію? Смішно . І віриться з трудом.
Лучанин Показати IP 15 Лютого 2022 13:04
Це повний ідиотизм зливати брагу в каналізацію. Повісьте оголошення, що віддасте безкоштовно брагу, і люди самі будуть забирати. З Львівщини брагу на Волинь за гроші возять, а тут викидають.
Анонім Показати IP 15 Лютого 2022 22:07
Так возять звідти де офіційно а тут зовсім інша ситуація він ж не працює виходить звідки брага!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus