USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.75
  • PLN 10.66 10.84

Керівники НКРЕКП виписують собі премії частіше, аніж шахтарі «Волиньвугілля» отримують зарплату, – нардеп

9 Квітня 2021 13:57
Члени НКРЕКП, які відповідальні за борги по зарплаті перед шахтарями, виписують собі премії частіше, ніж шахтарі держшахт отримують зарплату.

Про це заявив народний депутат Михайло Бондар, пише Обозреватель.

«Абсурд, але премії керівники НКРЕКП виписують собі частіше, ніж шахтарі «Волиньвугілля» отримують зарплату. 300 тисяч вони отримали вчора, ще 250 тисяч було в лютому і це все поверх зарплати члена НКРЕКП у 200 тисяч гривень на місяць», – зазначив Бондар на своїй сторінці в Facebook.

Він наголосив, що шахтарі «Волиньвугілля» і «Львіввугілля» змушені ледь не щомісяця пікетувати Офіс президента, щоб їм заплатили зарплату за січень, при тому що ця зарплата складає всього 15-16 тис. грн.

«І в цей же самий час призначені цим же президентом чиновники НКРЕКП за 1 день виписали собі премію по 300 тисяч на кожного. І це уже не перший раз – такі премії виписуються кожні 3 місяці за «видатні заслуги», – обурився нардеп.

Він заявив, що подібні премії в умовах постійних затримок зарплат шахтарям – верх цинізму і зухвалості.

«Зеленський і Шмигаль розповідають казки, що на зарплату шахтарям в бюджеті немає коштів, і тут же призначені ними злодії виписують собі премії по 300 тисяч за раз. Ганьба», – підсумував Бондар.

Нагадаємо, у 2020 році члени НКРЕКП підвищили собі заробітну плату в середньому у 2 рази до 200 000 грн на місяць. Згідно з даними НАЗК, члени НКРЕКП стали найбільш високооплачуваними чиновниками в країні.

7 квітня члени НКРЕКП вирішили виплатити собі квартальну премію в розмірі 200-250 тис. грн кожному, мотивуючи це необхідністю «стимулювати високоінтелектуальну працю».

Рішення про виплату премій керівництву НКРЕКП в розмірі 250 тис. грн було ухвалено поспішно через побоювання звільнення нелегітимних членів комісії за рішенням суду.

Про це заявив лідер Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець.

«Розуміючи, що найближчим часом рішення суду доведеться виконувати, керівництво НКРЕКП вирішило наостанок урвати собі ще кілька мільйонів гривень з бюджету. Вражає цинізм з яким керівництво НКРЕКП приймає рішення виплатити собі премії. Вони обґрунтували це необхідністю «стимулювати їх високоінтелектуальну працю», – зазначив Волинець.

За його словами, напередодні відбулося засідання суду за його позовом щодо звільнення 4 з 7 членів «незалежного регулятора», які незаконно займають свої посади. Два тижні тому суд за схожим позовом уже визнав, що у більшості членів НКРЕКП понад рік як збігли повноваження і вони мають бути негайно звільнені, додав Волинець.

Він наголосив, що наслідки цієї «високоінтелектуальної» праці членів НКРЕКП ми терпимо уже понад рік.

«Загалом керманичі державного й галузевого рівня заборгували працівникам держшахт 1,8 млрд грн. Але очільник НКРЕКП Тарасюк, прямо причетний до формування боргів перед вугільниками, преміює себе на 300 тисяч гривень. На хвилинку, для працівника держшахти ця сума – зарплата за півтора року важкої, небезпечної для життя та здоров’я праці», – підсумував Волинець.

Нагадаємо, ввечері 4 квітня на копальні № 9 «Нововолинська» обірвався ліфт з гірниками, внаслідок чого травмувались люди. Серед постраждалих – мешканці Нововолинська та навколишніх сіл. 9 гірників було доставлено в лікарню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Квітня 2021 16:35
Млядь, від таких новин хочеться запитати: скільки ще часу таке бл*дство в країні, де в сільскій місцевості більше половини сортирів на вулиці, буде тривати. І, головне, ніхто нічого не боїться і не переживає за наслідки...а думаю варто!!!
Да уж до Анонім Показати IP 9 Квітня 2021 17:26
Зроби собі вигрібну яму і сортир в хаті. Зараз це просто, як два пальці об асфальт. Що мішає???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus