USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

«Казкова хатинка»: з’явився новий канал аудіоказок українською мовою

Сьогодні 18:53
В Україні стартував унікальний культурно-мистецький проєкт «Казкова хатинка» – авторські аудіоказки, що їх створили люди з порушеннями зору, передусім діти.

Проєкт «Казкова хатинка» реалізовано за підтримки Українського культурного фонду. Учасники, серед яких діти з порушеннями зору, самостійно створюють і озвучують свої казки, таким чином збагачуючи українську дитячу літературу. В цих історіях піднімають такі важливі теми, як дружба, родинні стосунки та справедливість. У вільний доступ буде завантажено 30 україномовних аудіоказок, створених спеціально для наймолодшої аудиторії.

Оскільки казки мають переважно повчальний характер, «Казкова хатинка» стає важливим інструментом не тільки для розваги, але й для освіти, збереження та розвитку української культурної спадщини. Проєкт має особливу місію, адже сприяє культурній і творчій реалізації дітей з інвалідністю, надаючи їм можливість працювати у професійних умовах та представляти свої твори широкій аудиторії.

Читати ще: У Луцьку відбувся гала-концерт фестивалю дитячої творчості «Луцьк – територія талантів»

На каналі «Казкова хатинка» можна почути авторські казки Катерини Халецької, Віри Семків, Лізи Москаленко, Маріанни Пінті, Романа Фещака та Ольги Бучиної. Авторські ілюстрації до кожної казки створювала Яна Заливадна, а над саунддизайном працював Юрій Сомов.

Епізоди можна завантажити на YouTube, а також на найпопулярніших подкаст-платформах Spotify та Apple Podcasts.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus