USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Казахстан змінив Конституцію: столиця знову Астана, а президента можна обрати лише на один термін

16 Вересня 2022 18:18
Парламент Казахстану ухвалив зміни до Конституції країни, яким повернув столиці назву Астана та обмежив президентство одним терміном.

Про це повідомляє УП з посиланням на «Радіо Азаттик».

Згідно з проєктом закону, тривалість президентського терміну в Казахстані дорівнюватиме семи рокам без права подальшого переобрання. Зазначено, що ця норма стане невід'ємною частиною Конституції і надалі її не зможуть переглядати. Також зміни передбачають перейменування столиці з Нур-Султана назад в Астану.

Крім того, поправки стосуються збільшення строку повноважень суддів Конституційного суду Казахстану до восьми років без права повторного призначення.

Законопроєкт ухвалили у двох читаннях, за поправки проголосували всі 50 сенаторів та 98 мажилісменів із 99, один депутат мажилісу не проголосував.

Тепер документ буде відправлено на підпис президенту Казахстану Касим-Жомарту Токаєву.

Майбутнє внесення змін до Конституції Казахстану стане другим з початку року. У червні на референдумі ухвалили 33 зміни до головного закону країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus