USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.60

Кавомашина для дому: за та проти*

3 Березня 2023 08:09
Ароматна кава вранці для багатьох стала не просто ритуалом, а справжньою необхідністю. Ті, для кого кава – це спосіб прокинутися, готові пити її навіть на бігу, попри можливі запізнення.

Якщо все це про вас, настав час подумати про покупку такого корисного домашнього приладу, як кавова машина. За допомогою цієї техніки ви зможете не витрачати час та гроші на відвідування кав’ярні, а будь-якої миті насолодитися чашкою кави у себе вдома. Сучасні функціональні моделі можуть автоматично приготувати відразу кілька порцій та знають величезну кількість рецептів.

Кавомашина вдома: аргументи за

Сучасні апарати здатні робити такий напій, який за своїми смаковими якостями нітрохи не поступається тим, що готує професійний бариста.

Є й інші плюси:

1. Чудова продуктивність. Для приготування кави на всю сім’ю достатньо кількох хвилин.

2. Асортимент напоїв. Кавомашини запрограмовані для приготування різних варіантів напоїв. Якщо ви ніколи не куштували флет-вайт, мокачино чи макіато та гадки не маєте, як це приготувати, кавомашина все зробить сама.

3. Автоматичний режим. Кава завжди виходить однаково смачною, але не потрібно ретельно відміряти кількість зерен, контролювати тонкість помелу й стояти над туркою, щоб «не втекло».

4. Додаткові функції. Вони є в кожній кавомашині. Це різні системи фільтрації води, змочування зерен, самостійне очищення тощо.

Деякі моделі керуються через смартфон, тому «замовити» філіжанку кави ви можете, не встаючи з ліжка. На момент виходу з ванної все вже буде готове.
Мінуси домашніх кавомашин

Порівняно з можливістю насолоджуватися улюбленим напоєм у звичному просторі та в будь-який час недоліки кавомашин можна вважати незначними. Однак не забувайте про них, розмірковуючи про необхідність і доцільність покупки для дому:

1. Висока вартість. Хороший апарат для приготування кави не можна назвати бюджетною покупкою, хоча його ціна залежить від технічних можливостей та інших показників. Водночас не доведеться переплачувати за улюблені напої у кав’ярні, тож згодом техніка окупиться.

2. Розміри. Кавомашина – це не турка. Її не вдасться сховати в шафу й діставати за необхідності. Перед покупкою заздалегідь подумайте, де стоятиме кавоварка та чи вистачить на кухні місця для її розміщення.

Щоб машина для приготування кави працювала довго та відмінно, її потрібно правильно обслуговувати: мити, чистити та стежити за витратою компонентів. Це нескладно, але звичайна турка чи кавоварка забирає меншу кількість часу та зусиль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus