USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Кава здорожчала на 55%: чому виробники продовжують підвищувати ціни

14 Жовтня 2021 12:48
Протягом 2021 року ціни на каву зросли на 55%. Головна причина цьому – суворі морози, а згодом засуха, які пройшлись Бразилією.

Підприємства-виробники тонізуючого напою застерігають, що ціни продовжуватимуть зростати, пише 24 канал.

Бразилія – найбільший у світі виробник кави та кавової продукції. Через несприятливу погоду країна цьогоріч втратила понад 11% плантацій сортів арабіки. У результаті ціни на популярний напій зросли до 7-річного максимуму.

Альтернативний гравець ринку – Колумбія – скористався ситуацією. Близько пів мільйона колумбійських сімей заробляють на життя саме вирощуванням кавових зерен. Тамтешні фермери зрозуміли, що ціни ростуть, а отже, заморозили поставки.

Таким чином Колумбія вирішила продавати каву дорожче. Загалом країна скасувала укладені раніше домовленості з експортними покупцями й «притримала» близько 1 мільйона мішків зерен, що становить загалом 10% всього їхнього врожаю.

Проблеми з поставками завдали нищівних збитків експортерам, обсмажувачам та продавцям. Через зменшення обсягів поставок увесь ланцюжок зупинився та почав втрачати гроші.

Втім, експерти заспокоюють, що підвищення цін на каву буде тимчасовим. Фермери все ж будуть змушені реалізувати зібраний врожай наприкінці цього року, або ж на початку наступного.

Згодом ціни стабілізуються, адже запас продукту у колумбійських виробників таки є, і його достатньо, щоб задовольнити потреби ринку навіть після перепродажу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2021 14:09
Кава кавою,а чому хліб здорожчав?Зерно ж з Бразилії не завозять.
! до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2021 15:00
І ТИ ПОМІТИВ? І ЯК ДОБРЕ ЩО КРІМ ХЛІБА БІДЬШЕ НІЧОГО НЕ РОДОЛОЖЧАЛО...
Лучанин до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2021 15:26
Здорожчання паливна і газу це як мінімум причина підвищення всього і вся!
ABC до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2021 15:36
Цього року зібрали рекордний урожай пшениці. Але хліб дешевше не стане, бо все продадуть за кордон. Ну нічого, зате по телевізору дуже смішні шоу та серіали показують. І абсолютно безкоштовно.
Анонім до ABC Показати IP 14 Жовтня 2021 16:16
головне на кутні не почати сміятися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus